Κηδεία με στρατιωτικές τιμές, όπως συμβαίνει συνήθως με μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα έχει η Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο. Η κηδεία θα γίνει στις 17 Απριλίου στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου παρούσας της βασίλισσας Ελισάβετ. Θα ακολουθήσει σε στενό κύκλο η αποτέφρωση της σορού της πιο εμβληματικής «κεφαλής» βρετανικής κυβέρνησης μετά τον Τσόρτσιλ.

Ιδιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ από το ξενοδοχείο Ριτζ, όπου η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες νωρίτερα, και στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής αλλά όχι, σύμφωνα με την επιθυμία της, η επίσημη κηδεία για αρχηγό ή διατελέσαντα αρχηγό κράτους.

Όπως ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, «ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων που σχετίστηκαν με την Βαρόνη Θάτσερ θα προσκληθούν στην κηδεία». Η τελετή που θα ακολουθηθεί, σημείωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ικανοποιεί τις θέσεις της οικογένειας της Θάτσερ.

Μία ημέρα πριν την κηδεία, το φέρετρο θα μεταφερθεί από παρεκκλήσι στη Βουλή των Κοινοτήτων. Την ημέρα της κηδείας, οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου από όπου θα περάσει το φέρετρο θα κλείσουν.

Η ίδια την τελετή, που δεν θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.