Ενας 17χρονος αμερικανός μαθητής μήνυσε τους καθηγητές του στο σχολείο του επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν τον υπερασπίστηκαν από τις παρενοχλήσεις, τα πειράγματα, τις ταπεινώσεις και, τελικά, τις βίαιες επιθέσεις των συμμαθητών του.

Ο έφηβος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, προχώρησε στην ασυνήθιστη αυτή πράξη, επειδή τραυματίστηκε σοβαρά στο σχολείο του, στη πόλη Μπέντφορντ της πολιτείας της Αϊόβα, ύστερα από επίθεση που, όπως ισχυρίζεται, του προκάλεσε σοβαρές νευρολογικές βλάβες.
Στο περιστατικό, που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, δυο μαθητές χτύπησαν πολλές φορές με μια μπάλα του ράγκμπι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον 17χρονο, σε μία ωμή επίδειξη bullying ήτοι σχολικού εκφοβισμού. Μερικές μέρες μετά όμως, ο έφηβος είχε αρχίσει να έχει έντονους πονοκεφάλους και προβλήματα στην ομιλία του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα, όπου μετά από χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε πως το χτύπημα με την μπάλα στο κεφάλι είχε προκαλέσει έναν θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο του, ο οποίος αφαιρέθηκε.
Στη μηνυτήρια αναφορά αναγράφεται μάλιστα πως ο 17χρονος είχε επανειλημμένα πει στους καθηγητές του πως έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, με συμμαθητές του να τον βρίζουν και να εξασκούν βία πάνω του, αλλά ουδέποτε κανείς από τους ιθύνοντες στο σχολείο έδωσε τη δέουσα προσοχή.
Μετά την επίθεση που του προκάλεσε τον θρόμβο στο εγκέφαλο, ο νεαρός μαθητής κατέθεσε το συμβάν στο γυμναστή Ρόμπερτ Μακόι, ο οποίος δεν έδειξε να πείθεται από τους ισχυρισμούς του, λέγοντας του «είμαι σίγουρος πως κανείς από τους συμμαθητές σου δεν θέλει να σε πειράξει».
Πλέον, ο μαθητής ζητεί από τον γυμναστή κι άλλους τρεις υπευθύνους του Μπέντφορντ χρηματική αποζημίωση για τις ηθικές, ψυχολογικές και σωματικές βλάβες που υπέστη και που, όπως λέει, τον έχουν καταστήσει «μόνιμα κι ολοκληρωτικά ανάπηρο».