Ο βιασμός μιας αμερικανίδας φοιτήτριας και ο ξυλοδαρμός του γάλλου συντρόφου της, ενώ βρίσκονταν μέσα σε τουριστικό λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει προκαλέσει κύματα οργής και αγανάκτησης στη Βραζιλία. Το ζευγάρι, που ήταν σε ένα μίνι-μπας στην τουριστική περιοχή της Κοπακαμπάνα, δέχθηκε την επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή από τρεις νεαρούς άνδρες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε το πρωί της Τρίτης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δύο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 22 ετών, έχουν συλληφθεί. Αργότερα, συνελήφθη και τρίτος ύποπτος.

Τα θύματα είναι ηλικίας 21 και 23 ετών, και ήταν φοιτητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια πόλη που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει περίπου 2,5 εκατομμύρια νέους, τον προσεχή Ιούλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD).

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο νέοι είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο στην Κoπακαμπάνα. Οι δράστες, χτύπησαν τον νεαρό Γάλλο με μια σιδερόβεργα, τον έδεσαν και βίασαν την κοπέλα, ενώ συνέχιζαν να κυκλοφορούν με το λεωφορείο μέσα στην πόλη, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, η τουριστική αστυνομία του Ρίο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και ο οδηγός του μίνι-μπας μετείχε στην βία και το βιασμό που διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης μια πιστωτική κάρτα του ζευγαριού, για να αγοράσουν τρόφιμα και να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Το θέμα της ασφάλειας, κυρίως των ξένων τουριστών, είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πόλη θα φιλοξενήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο, ενώ ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.