Γαλλικό δικαστήριο διέταξε να ανοιχτούν τρία δωμάτια-«σπηλιές του Αλαντίν» γεμάτα είδη πολυτελείας που ανήκουν στην πριγκίπισσα Μάχα αλ Σουντάιρι από τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου αυτή να αποπληρώσει ένα μέρος των ύψους 16 εκατ. ευρώ χρεών από τη σπάταλη ζωή της στη γαλλική πρωτεύουσα.
Δικαστής της πόλης Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, διέταξε το άνοιγμα των τριών αυτών δωματίων και την κατάσχεση όσων αντικειμένων υπάρχουν εκεί: τιμαλφή, χρυσαφικά, έργα τέχνης, δερμάτινα είδη, ακριβά ρούχα και πολυτελείς ηλεκτρικές συσκευές θα χρησιμεύσουν για να πληρωθούν οι λογαριασμοί και τα χρέη με τα οποία «φέσωσε» έξι γαλλικές ιδιωτικές εταιρείες – ανάμεσά τους πολυτελή εστιατόρια, μπουτίκ, μέχρι και μια εταιρεία ενοικίασης λιμουζινών με σοφέρ τα αυτοκίνητα της οποίας χρησιμοποιούσε καθημερινώς επί έξι μήνες!
Ολα τα αντικείμενα υπολογίζεται να κοστίζουν περί τα 12 εκατ. ευρώ – άρα θα χρειαστούν ακόμη τέσσερα προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό των 16 εκατ. που χρωστά η αλ Σουντάιρι από την πολύμηνη διαμονή της σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.
Πέρυσι το καλοκαίρι η 55χρονη πριγκίπισσα επιχείρησε να φύγει από ξενοδοχείο του Παρισιού χωρίς να πληρώσει. Η Αλ Σουντάιρι και η 60μελής συνοδεία της διέμεναν από τις 23 Δεκεμβρίου 2011 σε συνολικά 41 δωμάτια και σουίτες του πεντάστερου ξενοδοχείου «Σανγκρί Λα» στην καρδιά του Παρισιού. Ομως, μια βραδιά του Ιουνίου αποφάσισε πως δεν της άρεσε άλλο η παραμονή της εκεί. Φορτωμένοι με βαλίτσες, μπαούλα και καπελιέρες, οι ακόλουθοί της αποπειράθηκαν να διαφύγουν χωρίς να πληρώσουν, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό, το οποίο ειδοποίησε την Αστυνομία και συνελήφθησαν.
Την Αλ Σουντάιρι είχε αποκηρύξει, λόγω της υπέρμετρης καταναλωτικής μανίας και των υπερβολικών χρεών της, μέχρι και ο πρώην σύζυγος της, Ναγέφ μπιν Αμπντούλ Αζίζ, υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο του 2012.