Μετά την τριήμερη ακρόαση του δικαστήριου για την υπόθεση του Πιστόριους, από την οποία βγήκαν και οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το δράμα, ο 26χρονος περιμένει την απόφαση για το έαν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.

Η υπεράσπιση του αθλητή έχει πετύχει μία μικρή νίκη με την αντικατάσταση του αστυνομικού που χειρίζεται την υπόθεση -ο οποίος και είχε εισηγηθεί την κράτησή του μέχρι να αρχίσει η δίκη, θεωρώντας τον Πιστόριους ύποπτο φυγής.

O Xίλτον Μπόθα, ο αστυνομικός επικεφαλής της έρευνας στο σπίτι του Πιστόριους, αντικαταστάθηκε την Πέμπτη εξαιτίας προηγούμενων κατηγοριών που τον βαρύνουν για απόπειρα δολοφονίας, για παλιότερο περιστατικό. Σχετικά με τον εάν ο Πιστόριους έπρεπε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, ο Μπόθα είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι θα έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτος φυγής επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό.

Αντιθέτως, η ομάδα υπεράσπισης του αθλητή αντέτεινε ότι η αναγνωρισιμότητα του Πιστόριους θα τον εμπόδιζε εκ των πραγμάτων εάν προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.