Ο Όμιλος ξενοδοχείων InterContinental Hotels ανακοίνωσε ότι ως το 2020 θα κατασκευάσει εκατό ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Συγκεκριμένα θα πενταπλασιάσει τον αριθμό των ξενοδοχείων του Ομίλου που ελέγχει σήμερα στη Ρωσία, δήλωσε ο Αρον Λαιμπσον, αντιπρόεδρος του Ομίλου σε συνέντευξη Τύπου, στη Μοσχα.
Τα περισσότερα θα είναι 5 αστέρων και οι πόλεις όπου θα λειτουργήσουν είναι η Αγια Πετρούπολη, το Ροστοβ, το Καζάν, η Εκατερινενμπουργκ, η Σαμαρα, το Κρασνονταρ κ.α.
Ένας άλλος Όμιλος ξενοδοχείων, η Starwood επιβεβαίωσε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου ότι ανοίγει μέσα στην Άνοιξη ξενοδοχείο 5 αστέρων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας και σε ένα χρόνο ξενοδοχεία στην Καλούγκα, Ροστοβ, Σοτσι, Κίεβο, Αγια Πετρούπολη και Περμ. Ο Όμιλος προβλέπει να επενδύσει σε ξενοδοχεία, εστιατόρια… στη Ρωσία περί τα 400 εκατ. δολάρια ως το 2020.
Αυτή τη στιγμή «τουλάχιστον έξι διεθνείς όμιλοι ξενοδοχείων και επιχειρήσεις τουριστικής υποδομής του εξωτερικού κατασκευάζουν είτε έχουν λάβει άδεια να κατασκευάσουν ξενοδοχεία σε μια εικοσάδα και πλέον πόλεις της Ρωσίας», δήλωσε σήμερα ο Πιοτρ Κολιούμπιν, προϊστάμενος έργων του υπουργείου Οικισμού, στη Μοσχα.
Ο ξενοδοχειακός πυρετός που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία οφείλεται στο ότι η χώρα θα φιλοξενήσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014 στο Σοτσι και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA το 2018.
Έντεκα ρώσικες πόλεις οι οποίες διαθέτουν ποδοσφαιρική υποδομή διεθνών προδιαγραφών έχουν θέσει υποψηφιότητα να φιλοξενήσουν τουλάχιστον έναν αγωνα. Πηγές της FIFA, ωστόσο, έχουν ενημερώσει τους Ρώσους οργανωτές ότι «η μακρά πείρα έδειξε ότι δεν πρέπει να περιφέρεται το Παγκόσμιο Κύπελλο σε περισσότερες από έξι ως επτά πόλεις».