*Η κορυφαία φωνή της ποπ Γουίτνεϊ Χιούστον, που πούλησε 170.000.000 δίσκους και κέρδισε περισσότερα βραβεία από κάθε άλλον συνάδελφό της, έφυγε τον φεβρουάριο σε ηλικία 48 ετών. Όπως είχε πει η ίδια, ήταν «ο καλύτερος φίλος και ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της».
*Σεναριογράφος γνωστή περισσότερο για ρομαντικές ταινίες, η Νόρα Εφρον έγραψε τα σενάρια για το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», το «Αγρυπνος στο Σιάτλ» και το «Σίλκγουντ». Το τελευταίο της ήταν για το «Τζούλι και Τζούλια».
*Ο μαρξιστής ιστορικός Ερικ Χόμπσμπαουμ κατέγραψε την άνοδο του βιομηχανικού καπιταλισμού, του σοσιαλισμού και του εθνικισμού. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του έργα είναι η τριλογία του για τον «μακρύ 19ο αιώνα», όπως είχε ορίσει ο ίδιος το διάστημα ανάμεσα στη Γαλλική Επανάσταση του 1789 και το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, («Η εποχή των επαναστάσεων 1789-1848», «Η εποχή του κεφαλαίου 1848-1875» και «Η εποχή των αυτοκρατοριών 1875-1914»), «Η εποχή των άκρων: Ο σύντομος 20ός αιώνας» καθώς και το συλλογικό έργο που εισήγαγε την ιδέα για την «Επινόηση της παράδοσης» το οποίο επιμελήθηκε ο Χόμπσμπαουμ.
*Το όνομα της ηθοποιού Σίλβιας Κριστέλ, πρωταγωνίστριας της ερωτικής ταινίας «Εμμανουέλλα», έγινε συνώνυμο με τη νέα εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης στη δεκαετία του ’70.
*Ο βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν, δημιουργός του κοντού καρέ με αφέλειες, θεωρείται ότι έφερε την επανάσταση στην κομμωτική στη δεκαετία του ’60 με τα γεωμετρικά, εύκολα να διατηρηθούν κουρέματά του.
*Οι κυριότερες ταινίας που σκηνοθέτησε ο βρετανός Τόνι Σκοτ, αδερφός του επίσης σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, ήταν οι «Τοπ Γκαν», «Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς 2» και «Κρίμσον Τάιντ». Αυτοκτόνησε τον Αύγουστο πέφτοντας από την Γέφυρα Βίνσεντ Τόμας στο λιμάνι του Λος Αντζελες.
*Ένα από τα πιο ευπώλητα της τζαζ θεωρείται το «Take Five» του πιανίστα και συνθέτη Ντέιβ Μπρούμπεκ, από τους κυριότερους μουσικούς της προοδευτικής τζαζ. Εμπνευση αποτέλεσε ταξίδι του στην Τουρκία όπου είδε μουσικούς στον δρόμο να παίζουν τουρκικό παραδοσιακό κομμάτι σε 9/8, σπάνιο μέτρο για την δυτική μουσική.
*Ο συνθέτης Μάρβιν Χάμλις έγραψε την μουσική για ταινίες όπως οι «Μπανάνες» του Γούντι Αλεν, το «Κεντρί» και «Τα καλύτερά μας χρόνια». Ηταν ο ένας από μόνο 11 παγκοσμίως που έχουν λάβει και τα τέσσερα μεγάλα βραβεία _ Εμμυ, Γκράμμυ, Οσκαρ και Τόνυ, τα λεγόμενα EGOT _ και μόνο ένας από τους δύο που έχουν EGOT και Πούλιτζερ.
*Τα λόγια σε διαχρονικά τραγούδια όπως τα «Raindrops Keep Fallin’ on My Head», «Walk On By» και «What’s New Pussycat?» έγραψε ο στιχουργός Χαλ Ντέιβιντ που έφυγε σε ηλικία 91 ετών τον Σεπτέμβριο.
*Το όνομά του Λάρι Χάγκμαν έγινε συνώνυμο με τον «Τζέι Αρ Γιούινγκ», τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή της σειράς «Ντάλας». Εκανε μεταμόσχευση συκωτιού το 1995 και έκτοτε προωθούσε την μαριχουάνα ως καλύτερη εναλλακτική από το αλκοόλ. Πέθανε το Νοέμβριο από καρκίνο του λάρυγγα.
*Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναφέρει τον πρώην βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ ως τον πολιτικό που έχει υπηρετήσει στην μεγαλύτερη ποικιλία πόστων. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται δύο θητείες στον θρόνο της Καμπότζης (1941-55 και 1993-2004), δύο ως διάδοχος, μια ως πρόεδρος, δύο ως πρωθυπουργός καθώς και πολλές ως ηγέτης διαφόρων εξόριστων κυβερνήσεων της χώρας. Ηταν ο ηγέτης-μαριονέτα της Καμπότζης επί Κόκκινων Χμερ το 1975-6.
Ρόντνεϊ Κινγκ, ο αφροαμερικανός εργάτης του οποίου ο ξυλοδαρμός από αστυνομικούς πυροδότησε τις ταραχές στο Λος Αντζελες το 1991, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του τον Ιούνιο σε ηλικία 47 ετών. Γείτονας του Κινγκ είχε καταγράψει με βιντεοκάμερα τον άδικο ξυλοδαρμό του από τέσσερις αστυνομικούς των οποίων η αθώωση προκάλεσε τη λαϊκή οργή.
*Ο βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Οσκαρ Νιμάγερ θεωρείται από τους κυριότερους εκφραστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα στα έργα του είναι πολλά κτίρια στη Μπραζίλια και στο Σάο Πάολο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Νιτερόι του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το οποίο σχεδίασε μαζί με άλλους αρχιτέκτονες.
*«Ο θεός είναι ένας εκβιαστής, ένας δεσμοφύλακας. Μας δημιούργησε όλους κατ’ εικόνα του -μάλλον ήταν λάθος – ύστερα μας επέτρεψε να «ξεφύγουμε» και μας τιμωρεί ή μας ανταμείβει με το πλατύ του χαμόγελο. Αυτός δεν είναι ένας θεός με τον οποίο θέλω νάχω σχέση», έλεγε ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής Γκορ Βιντάλ.
*Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε τον αστροναύτη Νιλ Αρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη, ως «έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες».
*Ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, που καταδικάστηκε για την τοποθέτηση βόμβας σε αεροπλάνο της Pan Am το οποίο κατέπεσε στο Λόκερμπι της Σκοτίας, Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι πέθανε στην Τρίπολη, τρία χρόνια μετά την απελευθέρωσή του από σκοτσέζικη φυλακή για ανθρωπιστικούς λόγους.
Ρόμπιν Γκιμπ, μέλος των Bee Gees που έχουν πουλήσει 200 εκατ. δίσκους, η τραγουδίστρια μπλουζ και σόουλ Ετα Τζόουνς, ο κορυφαίος μουσικός και συνθέτης Ραβί Σανκάρ που έκανε γνωστό το σιτάρ έξω από τα σύνορα της Ινδίας και η «βασίλισσα της ντίσκο» Ντόνα Σάμερ, που ερμήνευσε τα «Love to Love You Baby», «I Feel Love» «Hot Stuff» και «Bad Girls», ήταν μερικές ακόμα απώλειες της μουσικής το 2012.
*Πίστευε ότι το σώμα του ήταν «κατασκευασμένο ειδικά από τον θεό για να ζήσει 100 χρόνια», όμως πέθανε στα 92 του ο Σαν Μιούνγκ Μουν, ιδρυτής της αίρεσης της οποίας τα μέλη είναι γνωστά στις ΗΠΑ ως «moonies». Η εκκλησία του νοτιοκορεατικής καταγωγής αυτοαποκαλούμενου «μεσσία» έχει εκατομμύρια μέλη και ο ίδιος έχτισε πάνω της μια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει από εφημερίδες (ίδρυσε την «Washington Times») ως εργοστάσια όπλων. Εγινε διάσημος για τους μαζικούς γάμους στους οποίους χιλιάδες ζευγάρια από τα οποία πολλά δεν γνωρίζονταν αλλά τα είχε «ταιριάξει» η εκκλησία του Μουν παντρεύονταν ομαδικά σε στάδια.