Bίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει έναν χρυσαετό να αρπάζει παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, να το σηκώνει μερικά μέτρα από το έδαφος και να το κρατά στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα, πριν το αφήσει να πέσει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Το βίντεο δείχνει το χρυσαετό – το άνοιγμα των φτερών του φθάνει τα δύο μέτρα – να κάνει κύκλους πάνω από το πάρκο.

Ξαφνικά, το αρπαχτικό κατεβαίνει, αρπάζει το παιδάκι από το μπουφάν, το κρατάει στον αέρα και το αφήνει να πέσει στο χορτάρι.

Στο βίντεο, ακούγεται σοκαρισμένος ο άνδρας που καταγράφει τις σκηνές, ο οποίος κατευθύνεται με την κάμερα στο παιδάκι, το οποίο κλαίει, αλλά δε φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Ο χρυσαετός είναι το πιο μεγάλο αρπακτικό της Βόρειας Αμερικής και η ταχύτητά του, όταν «βουτάει» για να πιάσει τη λεία του, φθάνει τα 240 χλμ. την ώρα.

Προϊόν μοντάζ

To βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον χρυσαετό να αρπάζει με τα νύχια του ένα μωρό από το πάρκο, είναι μοντάζ, παραδέχθηκε η σχολή Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας NAD του Μόντρεαλ, μια ημέρα αφότου κυκλοφόρησε το βίντεο στο youtube προκαλώντας αίσθηση σε 2,7 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Μέσω δημοσίευσης στο blog της σχολής, το Κέντρο Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας ανακοίνωσε ότι το εν λόγω βίντεο δεν απεικονίζει σκηνή από την πραγματικότητα αλλά ήταν μια εργασία των φοιτητών της σχολής.

«Τόσο ο χρυσαετός όσο και το παιδί ήταν δημιουργήματα της τρισδιάστατης κινηματογραφίας και μονταρίστηκαν ώστε να είναι αληθοφανές το περιστατικό» δήλωσαν οι φοιτητές που συνέθεσαν αυτό το συναρπαστικό βιντεάκι, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της εν λόγω σχολής έχουν προκαλέσει αίσθηση και με άλλες συνθέσεις βίντεο, όπως δείχνοντας έναν πιγκουΐνο να δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο «Μπιοντόμ» του Μόντρεαλ.

Πολλοί αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της σκηνής του βίντεο καθώς όταν γυρίστηκε ήταν χειμώνας και το πάρκο δεν ήταν πράσινο αλλά χιονισμένο.

Βιολόγοι και καθηγητές από όλο τον κόσμο από χθες συζητούσαν σε τηλεοπτικά παράθυρα αν το βίντεο απεικονίζει αληθινή σκηνή.