Μια αμερικανική εταιρεία από την Αριζόνα ισχυρίζεται πως φέρνει την «απόλυτη καινοτομία» στην επιβολή του νόμου. Η Scottsdale Inventions έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε μια συσκευή για αστυνομικές χειροπέδες οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτροσόκ ή ακόμη και ένεση ηρεμιστικών για τους ανθρώπους που τις φορούν κατά την σύλληψη τους.
Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικής εμπνεύσεως σύστημα δεσμών που θα κάνει το ηλεκτροσόκ μετά από μία απότομη κίνηση, έναν θόρυβο ή ακόμη κι ένα προειδοποιητικό φως, ενώ θα είναι επίσης εξοπλισμένο με μικροκάμερες και βιομετρικούς αισθητήρες για να ελέγχει την…υγεία του άτυχου που θα τις φορά.
Η διεστραμμένη φαντασία των κατασκευαστών δεν σταματά εδώ. Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης πώς αυτές οι χειροπέδες θα μπορούσαν να εκχέουν ναρκωτικές ουσίες στον συλληφθέντα μέσω βελονών ή μέσω ενός συστήματος εγχύσεως αερίου.
«[Η συσκευή μπορεί να εγχύσει] Ένα υγρό, ένα αέριο, μία χρωστική ουσία, ένα ερεθιστικό, ένα φάρμακο, ένα ηρεμιστικό, ένα διαδερμικό φάρμακο, μια παραλυτική ουσία, ένα φάρμακο ή και συνδυασμούς αυτών», αναφέρει η εταιρεία κατασκευής.
Μέχρι τώρα, καμία υπηρεσία επιβολής του νόμου δεν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα, αν κι είναι ακόμη νωρίς, αφού ακόμη αναμένεται η έγκριση της σχετικής πατέντας.