Τουρκικά σωστικά συνεργεία αναζητούν έντεκα Ουκρανούς και έναν Ρώσο, μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 100, που μετέφερε άνθρακα, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Χηλή (Şile), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το πλοίο βυθίστηκε. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των 12 μελών του πληρώματος» δήλωσε ο Σαλίχ Ορακσί, επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ακτοφυλακής, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ενα ελικόπτερο και αρκετά πλοία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αναζήτησης.

Την ίδια ώρα ένα δεύτερο φορτηγό πλοίο με 14μελές πλήρωμα αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη και κινδυνεύει επίσης να βυθιστεί, σύμφωνα με την GAC.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα αναγκάζουν συχνά τις τουρκικές Αρχές να κλείνουν τα στενά του Βοσπόρου, όμως, όπως επισήμανε η GAC, σήμερα η σημαντική θαλάσσια αυτή δίοδος παραμένει ανοιχτή.

Περίπου 10.000 πλοία που μεταφέρουν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων περνούν από τα στενά του Βοσπόρου κάθε χρόνο.