Ο καπετάνιος αγνοείται και μια 42χρονη, μέλος του πληρώματος, πνίγηκε στο ναυάγιο του ιστιοφόρου Bounty, πιστό αντίγραφο του θρυλικού πλοίου όπου σημειώθηκε η «Ανταρσία του Μπάουντι». Το πλοίο, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 1962 και χρησιμοποιήθηκε σε αρκτές ταινίες και διαφημίσεις, τσακίστηκε από τον τυφώνα Σάντι στα ανοιχτά της Βόρειας Καρολίνας.
Οταν το Bounty βγήκε, μεγαλοπρεπές, από το λιμάνι, την περασμένη εβδομάδα, ο καπετάνιος του πλοίου που έγινε διάσημο από τις ταινίες του Χόλιγουντ, πίστευε ότι θα μπορούσε να αποφύγει τον Σάντι. Αλλά μετά από δύο ημέρες στην άγρια θάλασσα, κατάλαβε ότι το ταξίδι έπαιρνε επικίνδυνη τροπή.
«Πιστεύω ότι θα είμαστε έτσι για αρκετές ημέρες» έγραψε ο 63χρονος Ρόμπιν Γουόλμπριτζ σε μήνυμα που ανέβασε την Κυριακή στο site του πλοίου στο Facebook, που έγινε κάτι σαν ημερολόγιο καταστρώματος για όσους ήθελαν να ξέρουν ακριβώς τί συνέβαινε στο ταξίδι.
Το πρωί της Δευτέρας, το Bounty είχε αρχίσει να μπάζει νερά, οι μηχανές σταμάτησαν να λειτουργούν και το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο που βυθιζόταν ανάμεσα σε κύματα 5 μέτρων. Μια γυναίκα μέλος του πληρώματος έχασε τη ζωή της, και ο Γουόλμπριτζ αγνοείται.
Τα άλλα 14 μέλη του πληρώματος, που είχαν μπει σε σωσίβιες λέμβους, διασώθηκαν από ελικόπτερα της Ακτοφυλακής. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση.
Αλλά τη στιγμή που έφτασε το πρώτο ελικόπτερο το μόνο που φαινόταν από το Bounty ήταν τα κατάρτια που βυθίζονταν στον Ατλαντικό.
Οι τελευταίες ώρες του HMS Bounty, όπως ήταν το επίσημο όνομά του, ήταν τόσο δραματικές όσο οι ταινίες στις οποίες είχε εμφανιστεί.
Το ιστιοφόρο ήταν ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου βρετανικού πλοίου του 18ου αιώνα. Ναυπηγήθηκε το 1962 για τα γυρίσματα της ταινίας «Η ανταρσία του Μπάουντι» με τον Μάρλον Μπράντο. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα μιας από τις ταινίες της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».
Το μοιραίο ταξίδι άρχισε από το Κονέκτικατ την περασμένη Πέμπτη. Ολα τα μέλη του πληρώματος, 11 άνδρες και 5 γυναίκες ηλικίας 20-66 ετών, ήξεραν τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετώπιζαν λόγω του τυφώνα.