Όσοι έχουν προτιμήσει να διακοσμήσουν την κρεβατοκάμαρά τους σε μοβ αποχρώσεις κάνουν περισσότερο σεξ από εκείνους που επέλεξαν άλλα χρώματα, συμπεραίνει νέα βρετανική έρευνα για λογαριασμό των καταστημάτων λιανικής πώλησης Littlewoods.com.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι λάτρεις του μοβ χρώματος κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 3,49 φορές την εβδομάδα, με τους οπαδούς του κόκκινου να ακολουθούν με 3,18 φορές.

Έπονται όσοι προτιμούν για τους τοίχους, τα σεντόνια ή τα έπιπλα της κρεβατοκάμαράς τους το γαλάζιο, το ροζ και το μαύρο χρώμα (με 3,14, 3,02 και 2,99 φορές αντίστοιχα) ενώ τελευταίοι στη λίστα έρχονται όσοι έχουν προτιμήσει το μπεζ (1,97 φορές), το πράσινο (1,89 φορές) και το γκρι (1,80 φορές) χρώμα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενηλίκους, αποκάλυψε επίσης τη σχέση μεταξύ του υφάσματος που προτιμούν για τα σεντόνια τους οι Βρετανοί και της συχνότητας των σεξουαλικών τους επαφών.

Το μετάξι αποδείχθηκε το πιο «ερωτικό» ύφασμα αφού, σύμφωνα με την έρευνα, οι προνομιούχοι κάτοχοι μεταξωτών κλινοσκεπασμάτων κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 4,35 φορές την εβδομάδα.

Τα βαμβακερά σεντόνια έρχονται δεύτερα, ενώ ακολουθεί το νάιλον και ο πολυεστέρας. Τα πουπουλένια παπλώματα μάλλον πέφτουν πολύ βαριά στους ιδιοκτήτες τους, αφού δεν τους επιτρέπουν περισσότερες από 1,80 σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα.