Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η ιστορία μιας κοπέλας από την Πάντοβα, η οποία υπέγραψε το 2004 συμβόλαιο υποσχόμενη πλήρη σεξουαλική και πνευματική υποταγή στο σύντροφο της!

Η ερωτική συμφωνία του ζευγαριού, που θυμίζει την υπόθεση του μπεστ σέλερ ερωτικού μυθιστορήματος «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» και το περιβόητο μυθιστόρημα «Η Ιστορία της Ο», «καθαγιάστηκε» μάλιστα με τα …δεσμά του γάμου το 2006. Όμως πέρσι η Ιταλίδα…«δούλα και κυρά» δεν άντεξε άλλο: υπέβαλλε αγωγή διαζυγίου και μηνύει τον …αφέντη για κακομεταχείριση, ύστερα από επτά χρόνια δουλείας!..

Η 31χρονη πλέον γυναίκα αποκάλυψε το δισέλιδο συμβόλαιο στους δικηγόρους της, κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της. Τον κατηγορεί επίσης ότι την παρακολουθούσε μετά το χωρισμό τους.

Το συμβόλαιο προέβλεπε ρητά ότι η κοπέλα θα είναι «σκλάβα» του κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερου σύζυγου της, ο οποίος αναφέρεται ως «αφέντης». Τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ερωτικό συμβόλαιο «Η σκλάβα συναινεί να υπακούει και να προσφέρει τον εαυτό της προς ικανοποίηση των επιθυμιών του αφέντη της» και «Η σκλάβα συναινεί να θέτει το σώμα της στη διάθεση του αφέντη της, για να το χρησιμοποιεί προς ικανοποίησή του». Οποιαδήποτε παράβαση των όρων, αναφέρει το συμβόλαιο, θα τιμωρείται με «ταπείνωση».

Ωστόσο, το συμβόλαιο είχε και την …καλή του πλευρά: ο «αφέντης» δεσμεύθηκε να μην υποβάλει τη σύζυγό του σε «κοπροφιλία, κτηνωδία, ασφυξία, πυροσφράγιση και γενικώς οποιαδήποτε δραστηριότητα περιλαμβάνει όπλα και πράξεις που θα μπορούσαν να σημαδέψουν το σώμα της»! Το ασυνήθιστο αυτό συμβόλαιο προέβλεπε και δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση που ο αφέντης… ξεπερνούσε τα εσκαμμένα, η δούλα μπορούσε να τον σταματήσει λέγοντας τη λέξη «Μάριο» ή χτυπώντας τρεις φορές το χέρι της στην πλησιέστερη επιφάνεια.

Ο 41χρονος πλέον σύζυγος υποστηρίζει ότι η γυναίκα του υπέγραψε με τη θέλησή της και ότι οι σαδο-μαζόχιστικές ερωτικές πράξεις τους γίνονταν πάντα συναινετικά. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Σέρτζιο Ντίνι, ο οποίος θα αποφανθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί σωματικής κακοποίησης ή εάν πρόκειται απλώς για ένα επικίνδυνο συναινετικό ερωτικό παιχνίδι.

Η περίεργη αυτή υπόθεση φαίνεται σα να είναι βγαλμένη από το μυθιστόρημα «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη σχέση ενός ευπαρουσίαστου νεαρού δισεκατομμυριούχου που ακούει στο όνομα Κρίστιαν Γκρέι και της φοιτήτριας Αναστέιζια Στιλ. Η νεαρή γυναίκα υπογράφει συμβόλαιο, με το οποίο δεσμεύεται να υποταχθεί στο σαδομαζοχισμό την κυριαρχία του συντρόφου της, όπως η τότε 24χρονη Ιταλίδα.

Η υπόθεση έχει επίσης παρομοιαστεί με εκείνη του ερωτικού μυθιστορήματος του 1954 «Η Ιστορία της Ο», όπου η ηρωίδα, μια Παριζιάνα φωτογράφος μόδας αφήνεται μαζοχιστικά στις σαδιστικές επιθυμίες του συζύγου της.