Μέχρι και την πρώην σύζυγό του φέρεται να θέλει να… βάλει στο κάδρο της νέας του εικόνας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που πιστεύει πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά και σχεδιάζει επιστροφή του στην πρώτη γραμμή του πολιτικού στίβου.

Ιταλικά ΜΜΕ θέλουν τον Μπερλουσκόνι να βολιδοσκοπεί την Βερόνικα Λάριο για να χτίσει καλύτερο κλίμα -ενώ το τηλέφωνο στο ιταλικό προεδρικό μέγαρο έχουν «πάρει φωτιά» από τηλεφωνήματα Ευρωπαίων ηγετών που βλέπουν με ανησυχία το ενδεχόμενο επαναφοράς του Καβαλιέρε.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του PdL, Φαμπρίτσιο Κικίτο, όσο και γραμματέας του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσαν την Πέμπτη πως ο Μπερλουσκόνι κινείται σε πορεία επιστροφής στην πολιτική.

Τα ιταλικά ταμπλόιντ υποστηρίζουν πως, αν και η Λάριο δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχτεί τον Μπερλουσκόνι, οι σχέσεις τους φαίνεται να βελτιώνονται σημαντικά το τελευταίο διάστημα: Το πρώην ζευγάρι, γράφει η Mattino, είχαν για πρώτη φορά εδώ και μήνες οικογενειακό γεύμα μαζί με τα παιδιά τους.

Για να ξεχαστούν τα… μπούνγκα-μπούνγκα, μάλιστα, ο Μπερλουσκόνι ίσως αξιοποιήσει ακόμη και την εγκυμοσύνη της κόρης του, Ελεονόρα.

Πάντως, οι αναφορές από το PdL που δείχνουν επιστροφή του Μπερλουσκόνι έχουν «τρομοκρατήσει την ΕΕ», όπως γράφει ενδεικτικά η Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο το προεδρικό μέγαρο όσο και το πρωθυπουργικό γραφείο δέχεται τηλεφωνήματα Ευρωπαίων ηγετών που εκφράζουν τη «μεγάλη ανησυχία» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην σκέψη και μόνο να ξαναδούν τον Καβαλιέρε να πολιτεύεται.

Η απόσυρση του Μπερλουσκόνι, υποστηρίζει η εφημερίδα, είχε αποτιμηθεί στις Βρυξέλλες ως ένα καίριο βήμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.