Επιστολή προς το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αποστέλλουν επτά καθηγητές πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες σε περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Αφού δηλώνουν πως εκπροσωπούν περισσότερους από 300 καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην ομάδα «Greek Politics Specialist Group», οι καθηγητές τονίζουν πως οι πρόσφατες δηλώσεις του κ.Κάμερον είναι πιθανό να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η δήλωση Κάμερον χαρακτηρίζεται προσβλητική και ασεβής προς τους χιλιάδες υψηλής εκπαίδευσης, νομοταγείς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και προς μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμμαχο και φίλη. «Σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας και αυξανόμενου εξτρεμισμού σε όλη την Ευρώπη, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την προστασία και καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. Ρομάν Γεροδήμος (University of Bournemouth), Ανδρέας Λιαρόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιά), Γεώργιος Καριώτης (University of Strathclyde), Δημήτρης Τσαρουχάς (Bilkent University), Στέλλα Λαδή (Πάντειο πανεπιστήμιο), Βασίλης Λεοντίτσης (London School of Economics) και Θεοφάνης Εξαδάκτυλος (University of Surrey).