Τραγικό θάνατο βρήκε μία εργαζόμενη σε πάρκό άγριας ζωής στη Σουηδία όταν της επιτέθηκε και τη σκότωσε μία αγέλη λύκων. «Ήταν τόσο βαριά τραυματισμένη που υπέκυψε από τα τραύματά της. Ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί της επιτέθηκαν.», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Εστεργκότλαντ, όπου υπάγεται το δημοφιλές πάρκο άγριας ζωής, που είναι και το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, 150 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης. Η αστυνομία παρέμεινε στο χώρο του δυστυχήματος για να ερευνήσει το συμβάν.
Οι φύλακες του πάρκου μπόρεσαν να ανακτήσουν τη σορό της 30χρονης γυναίκας, μόνον αφότου διασώστες μπήκαν στον χώρο όπου ζουν οι λύκοι, αναγκάζοντας τα ζώα να υποχωρήσουν , ενώ συνοδεύονταν από έναν ένοπλο αξιωματούχο του πάρκου, ο οποίος είχε εντολή να πυροβολήσει τους λύκους αν πλησίαζαν πάρα πολύ.
Καθώς δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεση, είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη.
Το πάρκο Κόλμαρντεν, το οποίο ιδρύθηκε το 1965 Kolmarden, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες ατραξιόν της Σουηδίας και μετρά περισσότερους από 500.000 επισκέπτες τον χρόνο.
Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα επηρεάσει το περιστατικό της σουηδική κοινή γνώμη σε σχέση με το παρεξηγημένο ζώο. Το 2010, επιτράπηκε για πρώτη φορά μετά το 1966 το κυνήγι των λύκων, με σκοπό να παραμείνει ο αριθμός τους σε ελέγξιμα επίπεδα.