Μία οικογενειακή τραγωδία στη Μπρέσια έρχεται να συγκλονίσει την Ιταλία στον απόηχο του σεισμού που έσπειρε πανικό και θάνατο στον Βορρά και της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο σχολείο του Μπρίντιζι. Ενας άνεργος άνδρας 41 ετών πέταξε τα δύο παιδιά του, 14 μηνών και τεσσάρων ετών, από το μπαλκόνι της κατοικίας του στον έβδομο όροφο και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό. Είναι και οι τρεις νεκροί.

Η ενέργεια του Μάρκο Ταουρίνι αποδίδεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σε βαριάς μορφής κατάθλιψη και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η τραγωδία στην οδό Κρεμόνα της Μπρέσια εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας έπειτα από λογομαχία του παιδοκτόνου πατέρα με τη σύζυγό του, την οποία επίσης επιχείρησε να δολοφονήσει, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Τα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου και ξεψύχησαν. Ο ίδιος πέθανε ακαριαία από την πτώση.

«Εάν θέλεις να με τρομάξεις το κατάφερες, αλλά τώρα άσε κάτω τη μικρή»… Ηταν οι τελευταίες λέξεις της μητέρας προς τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια μία συζήτησης, η οποία δεν ήταν ιδιαιτέρως έντονη, με αντικείμενο τα εργασιακά προβλήματα του άνδρα, εκείνος άνοιξε ξαφνικά το παράθυρο του καθιστικού όπου βρίσκονταν τα παιδιά, και χωρίς να πει λέξη έπιασε την 14 μηνών κόρη του και την πέταξε από το παράθυρο.

Με αστραπιαίες κινήσεις έκανε το ίδιο και με τον μεγαλύτερο γιο του. Η σύζυγός του «πάγωσε» για κάποια δευτερόλεπτα και μετά έτρεξε έξω από το σπίτι για να ζητήσει βοήθεια. Εκείνος την κυνήγησε επιχειρώντας να πετάξει και εκείνη από το παράθυρο. Οταν δεν τα κατάφερε βούτηξε ο ίδιος στο κενό.

«Ηταν μία οικογένεια πολύ ευτυχισμένη. Τους γνώριζα εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια, είδα να γεννιούνται και να μεγαλώνουν τα παιδιά» δήλωσε η Ελιζαμπέττα, γείτονας της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκο Ταουρίνι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα από τότε που έμεινε άνεργος πριν από έναν χρόνο. Εργαζόταν ως διαφημιστής. Αιτία της τραγικής αυτής εξέλιξης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια βαριάς μορφής κατάθλιψη και πιθανώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα.