Αν η λέξη «πρωθυπουργός» αντικαθίστατο από τη λέξη «αυτοκράτορας» και η λέξη «Μιλάνο» από τη λέξη «Ρώμη», το σκηνικό που περιέγραψε μία από τις μάρτυρες στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ με μια ανήλικη πόρνη, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί περιγραφή ενός ρωμαϊκού οργίου.
Η μάρτυρας Κιάρα Ντανέζε, μία 20χρονη ιταλίδα νικήτρια καλλιστείων κατέθεσε στο δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια των πάρτι που διοργάνωνε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζητούσε από νεαρές γυναίκες να προσομοιώνουν στοματικό σεξ με ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα. Με δάκρυα στα μάτια η Ντανέζε περιέγραψε πως ο Καβαλιέρε ζητούσε από τις γυναίκες να ερωτοτροπούν με ένα άγαλμα του αρχαίου θεού της γονιμότητας Πρίαπου, ο οποίος απεικονίζεται γυμνός και με ένα δυσανάλογα μεγάλο, ανορθωμένο φαλλό.
«Αγγιζε τα κορίτσια ενώ εκείνα ερωτοτροπούσαν με το άγαλμα», πρόσθεσε η Ντανέζε και συμπλήρωσε ότι ο Μπερλουσκόνι ζητούσε από τις παρευρισκόμενες να τον φιλούν στα απόκρυφα σημεία του. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεκάδες στάρλετ και μοντέλα που φιλοδοξούσαν να κάνουν καριέρα σε κάποιο από τα κανάλια του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού είχαν δεχτεί χρήματα και άλλα δώρα προκείμενου να πάρουν μέρος στα ερωτικά παιχνίδια του Μπερλουσκόνι στη βίλα του στο Μιλάνο.
Ο 75χρονος Καβαλιέρε κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ με την τότε 17χρονη μαροκινή «Ρούμπι» Καρίμα ελ Μαχρούμπ και ότι έκανε κατάχρηση των εξουσιών τους ως πρωθυπουργός για να την απελευθερώσει ενόσω εκείνη βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή της για κλοπή.