Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εκτίμησε χθες ότι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας αυτής, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει «ένα σημαντικό σινιάλο» για την αλλαγή προσανατολισμού στην Ευρώπη, που σήμερα κυριαρχείται από τις πολιτικές λιτότητας.

«Οι πιθανότητες ο Φρανσουά Ολάντ να εκλεγεί πρόεδρος [της Γαλλίας] στον δεύτερο γύρο είναι καλές. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό σινιάλο για όλη την Ευρώπη: υπάρχει μια εναλλακτική οδός στην πολιτική που εφαρμόζει η [Γερμανίδα καγκελάριος] Άγγελα Μέρκελ και ο [Γάλλος πρόεδρος] Νικολά Σαρκοζί, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην λιτότητα και δεν κάνει τίποτε για την ανάπτυξη», ανέφερε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ανακοίνωσή του.

Η νίκη του Ολάντ στον πρώτο γύρο αποτελεί μια «μεγάλη επιτυχία», εκτίμησε ο Γκάμπριελ, η οποία «δείχνει πως μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή».

Το SPD ελπίζει ότι ο Ολάντ θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο, επισήμανε ο Γκάμπριελ, χαρακτηρίζοντας πάντως «το αυξημένο ποσοστό της [υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου] Μαρίν Λεπέν ανησυχητικό».