New Age αναχωρητές απ’ όλη την υφήλιο συρρέουν σε ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, στους πρόποδες των Πυρηναίων, με σκοπό, όπως λένε, να γλιτώσουν από την «επικείμενη καταστροφή του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012».
Ερμηνευτές του ημερολογίου των Μάγιας πιστεύουν ότι το όρος Μπουγκαρά, στην οροσειρά Κορμπιέ των Πυρηναίων, κρύβει μια «μυστική βάση εξωγήινων». Υποτίθεται ότι στο υπέδαφος του βουνού διαμένουν ήδη εξωγήινοι, που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος, για αυτό και οι αναχωρητές θεωρούν το βουνό ως μια σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε» αλλά και πύλη «για μια άλλη διάσταση».

Στο γαλλικό χωριουδάκι, όπου ζουν μόλις 200 κάτοικοι, έχουν φτάσει πολλοί οπαδοί των new age θεωριών, πεπεισμένοι ότι αν καταφέρουν να παραμείνουν εκεί μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, που θα τους πάρουν μαζί τους σε ένα πιο ασφαλές μέρος.

Η σύνδεση του χωριού με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε όχι μόνο τον γάλλο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», αλλά και τον αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ για το φιλμ «Στενές επαφές τρίτου τύπου», ο οποίος ήθελε αρχικά να γυρίσει εκεί την ταινία. Τελικά τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν σε ένα εξίσου «μυστικιστικό» βουνό στην πολιτεία Γουαΐόμινγκ των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ορεινή περιοχή των Πυρηναίων ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πριν από λίγα χρόνια, όταν ένας κάτοικος του χωριού ανέφερε ότι είδε UFO και άκουγε τους ήχους του διαστημόπλοιου να έρχονται από τα έγκατα του βουνού.

Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια την περιοχή έχουν επισκεφτεί πάνω από 20.000 άνθρωποι, με το δήμαρχο της μικρής πόλης να αναμένει μέχρι το τέλος του έτους σχεδόν 100.000 «εσωτεριστές» (όπως αυτό-αποκαλούνται οι οπαδοί των new age θεωριών). Κάποιοι προνοητικοί, διαβλέποντας την ευκαιρία να πλουτίσουν, είχαν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή, στις οποίες προσφέρουν «μαθήματα επιβίωσης», χρεώνοντας τους συμμετέχοντες 800 ευρώ την εβδομάδα!

«Ισως να μην μπορέσουμε να χειριστούμε μία αθρόα κοσμοσυρροή», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ζαν Πιέρ Ντελόρ. Και πρόσθεσε: «Εχω ενημερώσει τις τοπικές Αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, το Δεκέμβριο». Ο ίδιος δεν πιστεύει στις εσχατολογικές προφητείες και δήλωσε με φανερή διάθεση… πραγματισμού: «Ευτυχώς, μετά τις 21 Δεκεμβρίου όλα θα επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς».
Σύμφωνα με ερμηνευτές του αρχαίου ημερολογίου των Μάγιας, στις 21 Δεκεμβρίου αυτού του χρόνου, «τα 5.125 χρόνια της εποχής της ανθρωπότητας φτάνουν στο τέλος τους και ο κόσμος θα πάψει να υπάρχει».