Συμβόλαιο θανάτου με θύματα τον… εαυτό τους φαίνεται πως είχαν συνάψει δύο ιερείς στην Κολομβία, οι οποίοι δολοφονήθηκαν πριν από έναν χρόνο στην Μπογκοτά. Οπως αποκάλυψαν οι Αρχές, οι ιερείς είχαν συμφωνήσει να αυτοκτονήσουν μαζί αφότου ο ένας τους διαγνώστηκε με AIDS, γιαυτό προσέλαβαν επαγγελματίες δολοφόνους επειδή δεν άντεχαν οι ίδιοι να πάρουν τη ζωή τους.

Οι συγγενείς των νεκρών ιερέων επιμένουν ότι δεν είναι έτσι. Λένε ότι οι δικοί τους έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας και αρνούνται τα στοιχεία που ήθελαν τους δύο άντρες να διατηρούν ομοφυλοφιλική σχέση. Δύο από τους φερόμενους ως δολοφόνους εντοπίστηκαν από κλήσεις που είχαν κάνει οι ιερείς στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο 37χρονος πατήρ Ρίτσαρντ Πιφάνο και ο 35χρονος πατήρ Ραφαέλ Ρεατίγκα βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο στη νότια Μπογκοτά τον Ιανουάριο του 2011.

Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι πλήρωσαν τους ύποπτους επαγγελματίες δολοφόνους περίπου 6.500 ευρώ για να τους σκοτώσουν και να το κάνουν να φανεί σαν απόπειρα ληστείας.

Οι δύο ιερείς ήταν φίλοι από την ιερατική σχολή και συχνά έκαναν μαζί την χριστουγεννιάτικη λειτουργία, αλλά και άλλες λειτουργίες, σύμφωνα με τον κολομβιανό Τύπο.

Στην τελευταία του λειτουργία, ο πατήρ Ρεατίγκα ζήτησε από τους ενορίτες του να προσευχηθούν στην Σάντα Μάρτα, την προστάτιδα των χαμένων σκοπών, ενώ ο πατήρ Πιφάνο ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον ίδιο.

Τόσο η αυτοκτονία όσο και η ομοφυλοφιλία θεωρούνται κολάσιμα αμαρτήματα για την καθολική εκκλησία.