Τη δόξα του Κνουτ, του πολικού αρκούδου στο Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου, ζήλεψε ένα νεαρό πολικό αρκουδάκι στο Πάρκο Σκανδιναβικής Αγριας Φύσης του Ντιουρσλάντ της Δανίας: Ο Σίκου έχει γίνει ο νέος «πολικός σταρ» του Διαδικτύου με το… «επίσημο βίντεο» 32 ημερών του αρκουδιού να διαδίδεται ταχύτατα.

Ο Σίκου γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο Πάρκο, βόρεια της Κοπεγχάγης, αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι η μητέρα του δεν είχε αρκετό γάλα για να τον θρέψει. Ετσι οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν ταΐζοντάς τον με το μπιμπερό.

Το όνομα του Σίκου σημαίνει θαλάσσιος πάγος στα ισλανδικά και, όπως εξηγεί το Πάρκο, επιλέχθηκε για καθαρά συμβολικούς λόγους.

Εικόνες με το νεογέννητο Σίκου να τρώει, να κοιμάται και να κάνει βόλτες χαρούμενος προβλήθηκαν από το δανέζικο κανάλι DR αλλά και από ξένα δίκτυα, όπως το BBC, εκτινάσσοντας τη φήμη του αρκουδιού.

Ο βερολινέζος Κνουτ είχε γίνει παγκόσμια διασημότητα -συν τοις άλλοις, και ως μία επιτυχημένη παραλλαγή της κανονικής «μασκότ» της γερμανικής πρωτεύουσας- αλλά πέθανε αιφνίδια σε ηλικία τεσσάρων ετών την περασμένη άνοιξη.