Δημοσιεύματα που συνδέουν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες με την έκρηξη που σημειώθηκε στην ιρανική στρατιωτική βάση Μπιν Γκανέχ, όπου σκοτώθηκαν 17 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ισραηλινό Τύπο.
Την ώρα που ιρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η έκρηξη στην βάση ήταν δυστύχημα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μεταφοράς πυρομαχικών, οι ισχυρισμοί από δυτικούς και ισραηλινούς αξιωματούχους ότι πρόκειται για συγκαλυμμένη ισραηλινή επιχείρηση κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Η ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα «Yediot Ahronot» αναδημοσιεύει δημοσίευση του αμερικανού μπλόγκερ Ρίτσαρντ Σίλβερσταϊν ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Μοσάντ συνεργάστηκε για την υποτιθέμενη επίθεση με την ιρανική οργάνωση Μουτζαχεντίν ε Καλκ, η οποία όμως αρνείται κάθε συμμετοχή στο συμβάν.
Με τη σειρά της, η εφημερίδα Ha’arretz, επικαλούμενη πηγή από δυτική μυστική υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι η Μοσάντ πραγματοποίησε την «επίθεση» σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου από πλευράς του Ιράν.
Η έκρηξη στη βάση, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί χώρο αποθήκευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή ως την Τεχεράνη, σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων.
Μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους συγκαταλέγεται και ο υποστράτηγος και διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Χασάν Μοκαντάμ, ο φερόμενος κι ως αρχιτέκτονας του αμυντικού πυραυλικού συστήματος του Ιράν.
Αν και το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει τις ολοένα αυξανόμενες φήμες για συμμετοχή της Μοσάντ στην έκρηξη, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, αναφερόμενος στον θάνατο του Μοκαντάμ, δήλωσε: «Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι«, ενώ ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ιλάν Μιζραχί, άφησε υπονοούμενα λέγοντας, «Ο Θεός να ευλογήσει αυτούς που βρίσκονται από πίσω«, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε ισραηλινή δολιοφθορά.