Μια γνωστή, στους αστυνομικούς κύκλους, γυναίκα με νεοναζιστικές πεποιθήσεις συνελήφθη και ανακρίνεται για το ρόλο της σε ομάδα ακροδεξιών ρατσιστών που συνδέονται με τις δολοφονίες 10 ανθρώπων: οκτώ Τούρκων και
ενός Ελληνα κατά το χρονικό διάστημα 2000-2006, καθώς και μιας αστυνομικού το 2007. Πολλά από τα θύματα ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων γιαυτό και συχνά ο γερμανικός Τύπος κάνει λόγο για «δολοφόνους του κεμπάπ».

Η 36χρονη Μπεάτε Τσέπε έχει ήδη προφυλακιστεί και κινδυνεύει να καταδικαστεί όχι μόνο για πολλαπλά εγκλήματα φυλετικού μίσους, αλλά και τις πρόσφατες δολοφονίες δυο φίλων και συνεργών της, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε ένα καμμένο τροχόσπιτο την περασμένη εβδομάδα.

Η Τσέπε μαζί με τους ακροδεξιούς Ούβε Μπένχαρντ και Ούβε Μούντλος ανήκαν στην οργάνωση-ομπρέλα «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο», έχοντας συγκροτήσει την υπο-ομάδα «Προστασία της Πατρίδας». Το «Εθνικοσιαλιστικό Υπόγειο» θεωρείται από τις Αρχές η μεγαλύτερη ένωση νεοναζιστών που έχει γνωρίσει η Γερμανία από την πτώση του Χίτλερ. Είχαν εξαφανιστεί και οι τρεις το 1998, όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να τους συλλάβει για την τοποθέτηση δύο βομβών που δεν εξερράγησαν.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2006, η τριάδα φέρεται εμπλεκόμενη σε δολοφονίες μίσους οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, με το ίδιο όπλο και με τον ίδιο τρόπο: πυροβολισμός στο κεφάλι από κοντά. Ο άτυχος Βουλγαρίδης είχε εστιατόριο στο Μόναχο και δέχτηκε, όπως και οι Τούρκοι, απρόκλητα τη μοιραία σφαίρα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς την αποκάλυψη της δράσης των νεοναζιστών δολοφόνων. Πριν από λίγες ημέρες, στις 4 Νοεμβρίου, μετά από μια ληστεία σε τράπεζα στο Άιζεναχ κοντά στην Ερφούρτη, η αστυνομία ανακάλυψε νεκρούς σε ένα καμένο τροχόσπιτο τους Μούντλος και Μπέχαρντ, που είχαν διαπράξει τη ληστεία.

Την ίδια μέρα στη πόλη Τσβίκαου, το σπίτι που έμενε το νεοναζιστικό τρίο έπιασε φωτιά την οποία ακολούθησε έκρηξη, υπό συνθήκες που ακόμη ερευνώνται. Στις 8 Νοεμβρίου η Μπεάτε Τσέπε παραδόθηκε στην αστυνομία δηλώνοντας ότι αυτή προκάλεσε την έκρηξη του σπιτιού στο Τσβίκαου, ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δολοφονίες των καταστηματαρχών βρέθηκε στο διαμέρισμα.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φόνοι είναι δουλειά μιας ακροδεξιάς ομάδας», δήλωσαν οι εισαγγελείς στην Καρλσρούη που τόνισε πως συνέλαβε και δεύτερο ύποπτο, τoν 37χρονο Χόλγκερ Γκ., ο οποίος φαίνεται ότι στήριζε «λογιστικά» τους «πυρήνες του Τσβικάου».

«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Πρέπει να ντρεπόμαστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», είπε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη του δικτύου των νεοναζί τρομοκρατών.