Εναν αιώνα έχει να εμφανιστεί ημερομηνία με έξι «άσσους» ή τρία 11 στη σειρά και αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

Για τους περισσότερους δεν είναι παρά ένα «παιχνίδι» αριθμών. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που το εξηγούν από κοσμικής απόψεως θεωρώντας την ημερομηνία είτε άκρως ευνοϊκή είτε γρουσούζικη, χωρίς να λείπουν και οι καταστροφολόγοι που δεν αποκλείουν τη συντέλεια του κόσμου (προλαμβάνοντας όσους υποστηρίζουν ότι,
σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, αυτό θα συμβεί στις 21/12/2012).

Σύμφωνα με την αποκρυφιστική αριθμολογία, όταν το «11» βρίσκεται ανάμεσα στους «θείους» αριθμούς «10» και «12» έχει πολύ κακή σημασία. Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Μέχρι και μία νέα ταινία τρόμου με τίτλο «11/11/11» έχει γυριστεί για την περίσταση. «Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του ενδέκατου έτους μία πύλη θα ανοίξει», μας προειδοποιεί το σχετικό τρέιλερ.

Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της «Νέας Εποχής» (New Age), θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κάποτε ή να ξεκινήσει μια νέα καριέρα.

Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιχνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.

Βεβαίως οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση.

Ενδεικτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο περισσότερη σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11).

Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να υπεραισιοδοξεί. Οι ουρανοί δεν θα ανοίξουν, ούτε για καλό ούτε για κακό.