Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία όπου εκφωνούσε λόγο ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ενάντια στο κόστος της επίσκεψης του ποντίφικα και την αστυνομική βία, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που κατεβαίνουν στους δρόμους για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποίησαν πορεία, περικυκλωμένοι από μεγάλη αστυνομική δύναμη, φωνάζοντας «δεν είναι η νεολαία του Πάπα», και «όχι στη βία».

«Οχι άλλη βία», έγραφε ένα πανό.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Ατότσα και κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντελ Σολ, όλες οι είσοδοι της οποίας είχαν κλείσει από την αστυνομία. Τις δύο προηγούμενες ημέρες στην πλατεία αυτή είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Παρόλα αυτά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Πουέρτα ντε Σολ, ενώ τους ακολουθούσαν εννέα αστυνομικά οχήματα.

«Δεν θέλουμε να πληρώνουμε για να ταξιδεύει δωρεάν αυτός ο κύριος» δήλωσε η Έλσα, άνεργη 45 ετών. Οι προσκυνητές «έχουν έκπτωση στα εισιτήρια του μετρό, σε εστιατόρια. Εγώ δεν έχω έκπτωση και δεν έχω δουλειά», πρόσθεσε.