Αναστατωμένο και νευρικό εμφανίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αναφέροντας ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι απόλυτα έγκυρες πηγές των πληροφόρησαν ότι ο Μουαμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό. «Κινδυνεύει η ζωή μου και εκείνη των παιδιών μου διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να με καθαρίσουν, θέλει να με δει νεκρό» φέρεται να έχει δηλώσει ο Καβαλιέρε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera».
Το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και μιλά για αποκυήματα φαντασίας, η «Corriere» όμως επιμένει στις δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού.

Το μεγάλο μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης.

«Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία» φέρεται να έχει δηλώσει ο Μπερλουσκόνι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στηνσυμμετοχή της χώρας στις διεθνείς επιχειρήσεις στη Λιβύη και δέχθηκε να προσφέρει τη βοήθεια της Ρώμης μόνον έπειτα από σχετική ψήφο του Κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Τώρα ο Καντάφι κινδυνεύει να μείνει στην θέση του. Και ο πρώην καλύτερός μας φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός μας» λέει ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου.