Νέα τροπή στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν φέρνει η καταγγελία της μητέρας της Τριστάν Μπανόν, της 31χρονης που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού.

Η 65χρονη σήμερα Αν Μανσουρέ, σοσιαλίστρια πολιτικός από τη Νορμανδία, κατέθεσε ότι το 2000 η ίδια είχε «συναινετική μεν αλλά βίαιη» ερωτική συνεύρεση μαζί του.

Η μητέρα της μηνύτριας του DSK έδωσε κατάθεση επί έξι ώρες στη γαλλική αστυνομία. Είπε πως εκείνη η μοναδική ερωτική συνεύρεσή τους δεν έγινε ενάντια στη θέλησή της, αλλά πως ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας «συμπεριφερόταν σαν αρπακτικό» και «με την αισχρότητα ενός κοινού στρατιώτη». Η κατάθεσή της δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού «L’Express».

Η κόρη της, η Τριστάν Μπανόν, έχει καταγγείλει τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού, όταν είχε πάει να του πάρει συνέντευξη για ένα βιβλίο το 2003. Η μητέρα της τότε την είχε συμβουλέψει να μην προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του σοσιαλιστή πολιτικού. Τώρα, η μητέρα αποκαλύπτει και την δική της δυσάρεστη εμπειρία σκοπεύοντας να διαψεύσει την εικόνα του «άκακου γόη» την οποία προωθούν οι φίλοι του DSK. Τον περιέγραψε ως «έναν άντρα που θέλει απλά να κατακτά γυναίκες και όχι να τις ευχαριστεί».

Η αστυνομία σκοπεύει να ανακρίνει και τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ για την υπόθεση της Μπανόν. Η μηνύτρια του επικεφαλής του ΔΝΤ κατέθεσε πως είχε επικοινωνήσει δύο φορές με τον Ολάντ κατά την περίοδο της καταγγελλόμενης επίθεσης, τότε αρχηγό του κόμματος. Ο Ολάντ επιβεβαίωσε χθες μια συνάντησή τους, όπου την είχε συμβουλεύσει «εάν το επιθυμεί, να προχωρήσει σε μήνυση ενάντια στον DSK».

Ο Στρος-Καν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις αρχές Αυγούστου. Τότε θα αποφανθούν οι δικαστές εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του για την απόπειρα βιασμού της «μειωμένης αξιοπιστίας» ( κατά τις αμερικανικές Αρχές ) καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάιο.