Η βρετανική εφημερίδα News of the World, που κατηγορείται για εκτεταμένες υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και πολιτών, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της την Κυριακή, δήλωσε στο προσωπικό ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Ρούπερτ Μέρντοκ.

«Δουλειά της εφημερίδας είναι να κρίνει τους άλλους, αλλά απέτυχε όταν ήρθε η ώρα να κρίνουμε τον εαυτό μας», είπε στο προσωπικό ο Μέρντοκ, που είναι και αναπληρωτής διευθυντής του φύλλου.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί επί 168 χρόνια και έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, καθώς πουλάει περίπου τρία εκατομμύρια φύλλα κάθε Κυριακή.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως σε όλη την έκταση του το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διενεργούσε η εφημερίδα κατά εκατοντάδων προσώπων, καλλιτεχνών, πολιτικών μελών της βασιλικής οικογένειας, θυμάτων της τρομοκρατίας αλλά και οικογενειών θυμάτων του πολέμου.

Η Αστυνομία ερευνά 4.000 ονόματα προσώπων που παρακολουθούνταν από την εφημερίδα.

Οι αποκαλύψεις και ειδικά η χιονοστιβάδα την τελευταία εβδομάδα έπληξαν σοβαρότατα την εφημερίδα και αρκετοί διαφημιζόμενοι αποφάσισαν να αποσύρουν επ’αόριστον τις καταχωρίσεις τους από το φύλλο.