Νέο σκάνδαλο με τηλεφωνικές υποκλοπές ξέσπασε στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη ότι βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα που ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ παραβίασε το κινητό τηλέφωνο μαθήτριας, η οποία εξαφανίστηκε το 2002 πριν βρεθεί δολοφονημένη έξι μήνες αργότερα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μαρκ Λούις, η εφημερίδα «News of the World» όχι μόνο υπέκλεψε τα μηνύματα της 13χρονης Μίλι Ντόουλερ, αλλά επίσης διέγραψε ορισμένα από αυτά όταν ο προσωπικός της τηλεφωνητής γέμισε και δεν μπορούσε να δεχθεί άλλα.
Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι της υποκλοπής θέλησαν να αδειάσουν τον τηλεφωνητή προκειμένου να δέχεται νέα μηνύματα τα οποία και άκουγαν. Αυτό περιέπλεξε τις έρευνες της αστυνομίας, ενώ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στην οικογένεια του θύματος, που πίστεψε ότι η κοπέλα ζούσε και διέγραφε μόνη της τα μηνύματα.
Σε δήλωσή του ο κ. Λούις χαρακτήρισε τις ενέργειες της εφημερίδας «ειδεχθείς» και «ποταπές», ενώ υποστήριξε ότι η οικογένεια Ντόουλερ θα προχωρήσει σε αγωγή κατά της εφημερίδας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου με υποκλοπές σε τηλέφωνα διασημοτήτων, αθλητών και στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της Μίλι Ντόουλερ από πορτιέρη νυχτερινού κλαμπ, ο βασιλικός ανταποκριτής της«News of the World» Κλάιβ Γκούντμαν και ο ιδιωτικός ερευνητής που είχε προσλάβει η εφημερίδα, Γκλεν Μάλκερ, κρίθηκαν ένοχοι και φυλακίστηκαν για υποκλοπές μηνυμάτων της βασιλικής οικογένειας. Τον περασμένο Ιανουάριο οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σοκαρισμένος από τις νέες αποκαλύψεις για τη δράση της εφημερίδας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «φρικτή». «Οσα διαβάζω στον Τύπο είναι πολύ σοκαριστικά, ότι κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό γνωρίζοντας ότι η αστυνομία προσπαθούσε να βρει αυτό το άτομο και να ανακαλύψει τί είχε συμβεί» σχολίασε. Η διοίκηση της «News of the World» υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τη βρετανική αστυνομία, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά μία εξέλιξη τεράστιου ενδιαφέροντος».