Ενα βήμα παραπέρα υποστηρίζουν ότι πηγαίνουν το κίνημα οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας με την απόφασή τους να διαλύσουν τον καταυλισμό της Πουέρτα δελ Σολ την Κυριακή. Την απόφαση να διακόψουν την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της Μαδρίτης την έλαβαν ύστερα από ανοιχτή συνέλευση τεσσάρων ωρών την Τρίτη το βράδυ και αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις μιας μειοψηφίας που δήλωνε υπέρ της διατήρησης του καταυλισμού επ’ αόριστον.

Ομως η πλειοψηφία που θα αποχωρήσει δήλωσε ότι θα σεβαστεί και θα υποστηρίξει όσους αποφασίσουν να παραμείνουν στην Πουέρτα δελ Σολ. Αυτοί οι τελευταίοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση την Πέμπτη για να συζητήσουν προς τα πού θα πάνε τη διαμαρτυρία: θα συνεχίσουν να κατασκηνώνουν στην πλατεία, θα πραγματοποιούν μια συμβολική κατάληψη μια φορά το μήνα _ ας πούμε στις 15, εφόσον όλα ξεκίνησαν 15 Μαΐου _ ή θα την μετατρέψουν σε περιφερόμενη κατάληψη που θα μετακινείται κάθε εβδομάδα σε διαφορετική πλατεία της πρωτεύουσας; Οι τρεις αυτές προτάσεις είναι οι επικρατέστερες ανάμεσα σ’ εκείνους που επιθυμούν να συνεχίσουν με την ίδια μορφή.

Οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν την Κυριακή, ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στην Πουέρτα δελ Σολ, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή όχι μόνο στην κεντρική αλλά και σε άλλες πλατείες της Μαδρίτης και άλλων πόλεων της Ισπανίας. Από τη Δευτέρα, στην Πουέρτα δελ Σολ θα αφήσουν ένα πάγκο πληροφοριών για να υποδέχεται όσους θα επιθυμήσουν να ενταχθούν στο κίνημα 15-Μ.

Το κυριότερο επιχείρημά τους για την λύση της κατάληψης της Πουέρτα δελ Σολ είναι ότι αυτή δεν αποτελεί τον στόχο του κινήματος και ότι η συνέχισή της θα εμποδίσει την εξέλιξή του. Επιπλέον παρατηρούν ότι ο καταυλισμός γίνεται όλο και πιο βίαιος διότι εισχώρησαν άτομα που απορρίπτουν την ειρηνική διαμαρτυρία ενώ η λήψη αποφάσεων δυσχεραίνεται από ακραίους που είναι αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν οτιδήποτε με το οποίο δεν συμφωνούν.

Οσοι είναι αντίθετοι προς την αποχώρηση από την Πουέρτα δελ Σολ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύμβολο το οποίο πρέπει να παραμείνει ενεργό. Τονίζουν ότι ο αρχικός στόχος της κατάληψης ήταν η απελευθέρωση των 24 ατόμων που συνελήφθησαν στη Μαδρίτη στη διαδήλωση του κινήματος Democracia Real Ya (Πραγματική Δημοκρατία Τώρα) στις 15 Μαΐου και ότι ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.