Άνθρωποι από όλη την Ασία συρρέουν σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το πρώτο Μουσείο Τουαλέτας στον κόσμο, που άνοιξε τις πύλες του πριν μερικούς μήνες.
Το Μουσείο αποτελεί το πρώην σπίτι του Κορεάτη Σίμ Τζάε Ντάκ, προέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Τουαλέτας (World Toilet Association).

Ο κ. Σιμ, ο οποίος πέθανε το 2009, είχε πάθος για τα μπάνια και έτσι αποφάσισε να χτίσει ένα σπίτι που εξωτερικά θα είχε την όψη… λεκάνης. To τεραστίων διαστάσεων μουσείο, που ολοκληρώθηκε το 2007 και κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι φτιαγμένο από γυαλί και τσιμέντο ενώ διαθέτει δύο καταστήματα και ένα μπάνιο στο κέντρο του κτιρίου που έχει γυάλινους τοίχους. Ο εμπνευστής του πέθανε με την ελπίδα το σπίτι του να γίνει κάποτε μουσείο για ένα καλύτερο κι… υγιεινότερο μελλον. Μέχρι στιγμής, πάνω απο 50.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί το μουσείο.

Η Παγκόσμια Ένωση Τουαλέτας, με σκοπό και στόχο την ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες, αποτελείται από πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.