Για αιώνες όσοι εισχωρούσαν παράνομα στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου πλήρωναν την αποκοτιά τους με τη ζωή τους. Σήμερα οι επισκέπτες πληρώνουν εισητήριο 6,5 ευρώ ο καθένας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, οι οποίοι μπορούν και δίνουν έως και…150.000 δολάρια για να απολαύσουν κατ’ ιδίαν «μια βραδιά στην Απαγόρευμένη Πόλη».

Οπως καταγγέλλεται, έχει στηθεί ένας παράνομος μηχανισμός ενοικίασης ενός παλατιού της Πόλης σε Κροίσους, προκειμένου να οργανώσουν εκεί συμπόσια, δεξιώσεις, τραπέζια και προσωπικές συναντήσεις σε αυτοκρατορικό περιβάλλον.

«Μια εκδήλωση στο Παλάτι Ζιανβφού μπορεί να κοστίσει, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων και το σέρβις, έως και 150.000 δολάρια» γράφει ανώνυμος σε ιστολόγιο (μπλογκ ) από το Χονγκ Κονγκ. Για του λόγου το αληθές, ο ίδιος δημοσιεύει αυτό που αποκαλεί «φόρμα συμμετοχής στο κλειστό κλαμπ του παλατιού». Σε ένα σημείο διακρίνεται ο αριθμός φαξ της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση του συγκεκριμένου κτιριακού συμπλέγματος.

«Το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και ψευδές. Το Παλάτι Ζιανφού δεν είναι ανοικτό στους επισκέπτες, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για εκθέσεις, σεμινάρια, συνεντεύξεις Τύπου και τελετές υποδοχής ξένων επισήμων» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κίνας.

Πρόκειται για ένα τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης το οποίο χτίστηκε το 1740 από τον αυτοκράτορα Κιανλόνγκ. Το 1923 καταστράφηκε από μυστηριώδη πυρκαγιά. Πριν από έξι χρόνια ανακαινίστηκε αποκτώντας ξανά όλη του την αίγλη και πολυτέλεια, με χρηματική δωρεά ενός πλούσιου επιχειρηματία από το Χονγκ Κονγκ.