Εκκληση για σεβασμό του τεκμηρίου αθωώτητας μετά την απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, απηύθυνε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν.

«Πρέπει να είμαστε άκρως συνετοί στις αναλύσεις και τα σχόλιά μας», τόνισε ο Μπαρουέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του σεβασμού του τεκμηρίου αθωώτητας.

«Η γαλλική κυβέρνηση σέβεται δυο απλές αρχές αυτήν της δικαστικής διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί στις ΗΠΑ από την αμερικανική δικαιοσύνη και βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας και το σεβασμό του τεκμηρίου αθωώτητας», δήλωσε ο Μπαρουέν, ο οποίος είναι και υπουργός Προϋπολογισμού.

Ο Μπαρουέν, το πρώτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που κάνει δηλώσεις για την υπόθεση, τόνισε ότι το Παρίσι «δεν θα σχολιάσει περαιτέρω το θέμα προς το παρόν».

«Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση στις εκφράσεις, αναλύσεις και τα σχόλιά μας», πρόσθεσε ο Μπαρουέν υπογραμμίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ «ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί και να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα».