Πανικός έχει ξεσπάσει στην Ιταλία δυο μόλις 24ωρα πριν την Τετάρτη, μέρα που σύμφωνα με την πρόβλεψη ενός ιταλού, θα σημειωθεί ένας μεγάλος σεισμός στη Ρώμη.

Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, ένας ιταλός που ήταν γνωστός στη γειτονική χώρα ως ο «προφήτης των σεισμών», είχε προβλέψει στην επιστημονική του διαθήκη πως στις 11 Μαΐου 2011, θα σημειωθεί στην ιταλική πρωτεύουσα μεγάλος σεισμός.

Ο Μπεντάντι, ο οποίος πέθανε το 1979 στα 86 του χρόνια, μπορούσε να προβλέψει σεισμούς πολύ καιρό πριν γίνουν, με βάση ένα μαθηματικό μοντέλο που στηριζόταν στην θέση των πλανητών, της Σελήνης και του ενδεκαετούς κύκλου του Ήλιου.

Ο Ιταλός, που είχε αποκλειστεί από τις επιστημονικές οργανώσεις ως τσαρλατάνος, αναφέρει στην διαθήκη του ότι επίκειται σεισμός που θα πλήξει την Ρώμη την Τετάρτη, ενώ λέει ότι θα ακολουθήσει και ένας δεύτερος, τον Απρίλιο του 2012. Δική του πρόβλεψη ήταν ο μεγάλος σεισμός στην Αδριατική το 1924. Είχε μάλιστα επισκεφτεί συμβολαιογράφο στις 23 Νοεμβρίου του 1923, ώστε να συντάξει ένα επίσημο έγγραφο που ανέφερε ως πιθανή ημερομηνία σεισμού την 2α Ιανουαρίου του 1924, πέφτοντας τελικά έξω μόλις δυο μέρες, αφού ο σεισμός έγινε στις 4 Ιανουαρίου. Προέβλεψε επισης με επιτυχία τον σεισμό στην επαρχία Φρίουλι της ΒΑ Ιταλίας στις 6 Μαΐου του 1976. Ενημέρωσε μάλιστα τους υπεύθυνους στην Τεργέστη, οι οποίοι όμως δεν τον πήραν στα σοβαρά αντιμετωπίζοντας τον σαν τσαρλατάνο.

Ο τομέας Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας του Λατίου καλεί τους κατοίκους να μην πιστεύουν αυτά που διαβάζουν, ισχυριζόμενες ότι τα αρχεία του αμφιλεγόμενου επιστήμονα είναι δυσανάγνωστα και δεν αναφέρουν κάτι ιδιαίτερο για τον Μάιο του 2011, ενώ η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RAI, εμφανίζεται καθησυχαστική, επαναλαμβάνοντας στους τηλεθεατές να μην πανικοβάλλονται. Ωστόσο, αρκετοί Ιταλοί έχουν λάβει ήδη αντισεισμικά μέτρα προστασίας, ενώ πολλοί άλλοι έχουν αποφασίσει, για τον «φόβο των Ιουδαίων», να μην πάνε στη δουλειά τους την ημέρα εκείνη.