Τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ ανακατέλαβαν την Τετάρτη το πρωί οι δυνάμεις που είναι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, αφού βομβάρδισαν πρώτα θέσεις των αντικαθεστωτικών και τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν προς τα ανατολικά.

«Ο Καντάφι μάς χτύπησε με τεράστιους πυραύλους. Μπήκε στη Ρας Λανούφ» δήλωσε αντικαθεστωτικός στο πρακτορείο Reuters. «Ημασταν στη δυτική πλευρά της Ρας Λανούφ και δεχτήκαμε βομβαρδισμούς» δήλωσε ένας ακόμη αντικαθεστωτικός.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών μάχονται τώρα εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή ανάμεσα στην πόλη Μπιν Τζαουάντ και στη Ρας Λανούφ, απ΄όπου γίνεται η εξαγωγή του λιβυκού πετρελαίου.

Κατά την ένατη ημέρα των συμμαχικών επιχειρήσεων στη χώρα, δύο δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης την περιοχή Πύλη της Αζίζιγια, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ σειρά εκρήξεων είχε συνταράξει την Τρίπολη νωρίτερα το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς των «επιτιθέμενων αποικιοκρατών, σταυροφόρων».