ΠΕΚΙΝΟ

Σε ηλικία τριών ετών, αλλά με βάρος που φτάνει τα 66 κιλά, ο κινέζος Λου Χάο σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ανθρωπάκι», καθώς ζυγίζει σχεδόν πέντε φορές όσο ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του. Η όρεξη του ευτραφή μπόμπιρα είναι τέτοια που κάνει ακόμη και τους γονείς του να απορούν, ενώ οι φωνές του όταν προσπαθούν να περιορίσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνει αποκλείουν οποιαδήποτε επιβεβλημένη δίαιτα.

«Η όρεξη του είναι τόσο μεγάλη που σε ένα γεύμα μπορεί να φάει τρία μεγάλα μπολ με ρύζι, μεγαλύτερα από εκείνο που τρώω εγώ και η μητέρα του», λέει ο πατέρας του Χάο Λου Γιουντσένγκ.

Όπως λένε οι γονείς του, αν και γεννήθηκε με βάρος 2.600 κιλά, ο Χάο άρχισε να παχαίνει με γρήγορους ρυθμούς ήδη από την ηλικία των τριών μηνών. Όταν πια, σε ηλικία ενός έτους ήταν ήδη επικίνδυνα παχύσαρκος, οι γονείς του προσπάθησαν να περιορίσουν το φαγητό του, πράγμα όμως που τελικά στάθηκε αδύνατο.

Η αντίσταση που φέρνει σε οποιαδήποτε στέρηση των αγαπημένων του σνακ είναι τέτοια που η μητέρα του Τσεν Γιουάν παραδέχεται ότι έχει καταθέσει τα όπλα. «Πρέπει να τον αφήσουμε όπως είναι γιατί αν δεν τον ταΐζουμε, κλαίει ασταμάτητα.», λέει. Παρά τις –μάλλον αδύναμες -προσπάθειες που ισχυρίζονται ότι καταβάλουν οι γονείς του Χάο να του επιβάλουν δίαιτα ή απλώς να τον παρακινήσουν κινείται περισσότερο, εκείνος έχει πάρει άλλα δέκα κιλά τον τελευταίο χρόνο.

Παρόλο που οι γονείς του δεν μπορούν πια να τον σηκώσουν στην αγκαλιά τους, ο Χάο απεχθάνεται το περπάτημα και κάθε μέρα η μαμά του τον πηγαίνει στην παιδική χαρά πάνω σε μηχανάκι. «Είναι πολύ ευτυχισμένος τώρα που δεν χρειάζεται να περπατάει ως εκεί», λέει η μητέρα του.

Για να τον ενθαρρύνουν να αθλείται περισσότερο, η οικογένεια εγκατέστησε μία μικρή μπασκέτα στην αυλή του σπιτιού και πηγαίνει συχνά τον Χάο για κολύμπι στο ποτάμι που βρίσκεται στην περιοχή τους. Μόνο που αντί να καίει θερμίδες, ο ακόρεστος μπόμπιρας καταλήγει να πεινάει περισσότερο και τελικά να παίρνει αντί να χάνει βάρος.

«Τον έχουμε πάει σε τρία νοσοκομεία. Το ένα μας είπε ότι έχει όγκο στο κεφάλι, τα άλλα δύο ότι δεν έχει τίποτα. Οι γιατροί λένε ότι οι ορμόνες του είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχει γίνει τόσο τεράστιος. Πλέον ανησυχούμε πολύ για την υγεία του. Καθώς μεγαλώνει με αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε να πάθει καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και να πέσει θύμα κοροϊδίας από τα άλλα παιδιά.», λένε οι γονείς του.