Ερευνητές ανέπτυξαν το πρώτο χάπι για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας το οποίο λιώνει στο στόμα σαν καραμέλα και υπόσχεται να απαλλάξει τους άνδρες από την αμηχανία να ψάχνουν για νερό πάνω στην… έξαψη της στιγμής.

Σύμφωνα με τη Bayer, τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία που ανέπτυξε το Levitra orodispersible, όπως είναι η εμπορική του ονομασία, πρόκειται για ένα επαναστατικό σκεύασμα καθώς διαλύεται στο στόμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, προσφέροντας τα ίδια αποτελέσματα με ένα κοινό χάπι για τη στυτική δυσλειτουργία.

Σε συνδυασμό με μία διακριτική μαύρη θήκη, οι παρασκευαστές του νέου χαπιού που έχει τη μορφή ταμπλέτας, ευελπιστούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη θεραπευτική αγωγή για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά διστάζουν ή ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια στο θαυματουργό χάπι.

Έρευνα της Bayer έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα άνδρες βρίσκουν τα χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία που πρέπει να καταπωθούν με τη βοήθεια νερού «δύσκολα» στη χρήση τους. Το νέο χάπι κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό έπειτα από κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν σε περίπου 1.000 άνδρες.

Οργανώσεις για τη σεξουαλική υγεία ωστόσο, προειδοποιούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης να συμβουλεύονται πάντα γιατρό πριν επιλέξουν κάποιο σκεύασμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιολογικές παθήσεις.

«Ελπίζουμε τα ωφέλη του νέου προϊόντος σε συνδυασμό με τη διακριτική συσκευασία του να μειώσουν τον αριθμό των ασθενών που αγοράζουν σκευάσματα – μαϊμού από το Διαδίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της Bayer.