Οι Γερμανοί πολίτες ζητούν οι φωτογραφίες των σπιτιών τους να αφαιρεθούν από την υπηρεσία Street View της Google και μέχρι στιγμής, κατά της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν υπογράψει 244.237 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η Google.
Το γερμανικό κοινό έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις για την εφαρμογή του Street View, που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του χρόνου, επικαλούμενο το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.
Η υπηρεσία παρέχει ηλεκτρονικές φωτογραφίες των δρόμων και των σπιτιών, συνδεδεμένων με την υπηρεσία ηλεκτρονικής χαρτογράφησης της Google.
Σε μία καταχώρηση σε blog, η Google αναφέρει ότι ο αριθμός των υπογραφών αντιστοιχεί περίπου στο 2,89 % όλων των νοικοκυριών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το Street View.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά από την Παρασκευή που λήγει η πρώτη προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων από τις συγκεκριμένες 20 πόλεις.
Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων διατείνονται ότι η υπηρεσία επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες, που υπόκεινται στην «κατηγορία της ιδιωτικής ζωής», όπως σπίτια και κήποι, χωρίς καμία προστασία.
Αν κάποιοι ιδιοκτήτες διαφωνούν, η Google θολώνει τη φωτογραφία του σπιτιού τους στο Street View.
Το σχεδόν 3% ποσοστό ενστάσεων είναι σημαντικά χαμηλότερο απ΄ό,τι ανεμένετο από τις αρχικές αντιδράσεις των πολιτών.
Παλαιότερη δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε διαπιστώσει ότι το 52% των Γερμανών ήταν αντίθετοι στην εμφάνιση των σπιτιών τους στο Street View.