Τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Ακρόπολη έκαναν τον γύρο του κόσμου, μέσα από τις ιστοσελίδες διεθνών εντύπων και πρακτορείων.

«Η ελληνική αστυνομία εξαπολύει έφοδο κατά των διαδηλωτών στην Ακρόπολη», είναι ο τίτλος του βρετανικού δικτύου BBC, το οποίο φιλοξενούσε το πρωί την είδηση στην τρίτη θέση της ιστοσελίδας του.

«Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των εργαζομένων που είχαν καταλάβει την Ακρόπολη στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τους απλήρωτους μισθούς τους και τις απολύσεις», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο επισημαίνοντας ότι «η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στην κύρια είσοδο».

«Ελλάδα: σύντομη σύγκρουση με την αστυνομία στην Ακρόπολη», γράφει ο γαλλικός Figaro, ο οποίος αναφέρεται εν συντομία στο γεγονός μέσα από τηλεγράφημα του γαλλικού Πρακτορείου.

Μεγάλη έκταση στο θέμα δίνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αμερικανική Wall Street Journal. «Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές στην Ακρόπολη», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, η οποία δίνει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ των επεισοδίων που σημειώθηκαν «θυμίζοντας» ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας εξαιτίας του οποίου έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις, σε μία προσπάθεια να βγει η χώρα από τη σοβαρή κρίση χρέους που αντιμετωπίζει». Το ρεπορτάζ της WSJ κλείνει με τα- διόλου κολακευτικά για την Ελλάδα- σχόλια της Βερόνικας Τραβέρσο, τουρίστριας από την Αργεντινή η οποία βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη: «Ντροπή! Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα για τα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν συστήνουμε να έρθουν και άλλοι στην Ελλάδα».

«Αστυνομικές δυνάμεις σπάνε τον κλοιό στην Ακρόπολη», μεταδίδει το Associated Press, με το πρακτορείο να επισημαίνει ότι «η αστυνομία έφθασε στην Ακρόπολη μετά από δικαστική διαταγή βάσει της οποίας οι διαδηλωτές εμπόδιζαν την πρόσβαση σε αρχαιολογικό χώρο», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας».

«Η ελληνική αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκεντρωμένους εργαζόμενους από την Ακρόπολη», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters. To διεθνές πρακτορείο επισημαίνει και αυτό ότι «συμβασιούχοι έχουν απολυθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του προγράμματος Ευρωπαϊκής Ενωσης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» που έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα, και ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν να πληρωθούν δύο χρόνια».