ΜΟΣΧΑ Oλοι το υποπτεύονταν, τώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν το επιβεβαιώνει. «Ενδιαφέρομαι περισσότερο από τον καθένα για τις προεδρικές του 2012» είπε ο πρώην πρόεδρος και νυν πανίσχυρος πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Τη βούλησή του να θέσει υποψηφιότητα για να επιστρέψει στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας την οποία κατείχε το διάστημα 2000-2008 για άλλα έξι χρόνια, ως το 2018, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ημερήσια εφημερίδα «Κommersant», όπου δήλωσε επίσης ότι «όσοι διαδηλώνουν χωρίς σχετική άδεια καλώς… ξυλοκοπούνται από την αστυνομία». « Με ενδιαφέρει όσο… ήθελα να πω όσο τον καθένα,αλλά στην πραγματικότητα περισσότερο από κάθε άλλον » είπε όταν ρωτήθηκε για τις προεδρικές εκλογές. « Το σημαντικότερο είναι,αυτά τα προβλήματα του 2012 να μη μας βγάλουν από τον δρόμο της σταθερής ανάπτυξης » προσέθεσε ο Πούτιν. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των διαδηλωτών είπε με κυνισμό: « Αν έχεις άδεια,πας και διαδηλώνεις. Αν όχι, δεν έχεις το δικαίωμα. Αν διαδηλώσεις χωρίς άδεια, θα σε χτυπήσουν στο κεφάλι με τα κλομπ. Αυτό είναι όλο…».

Η απαγόρευση που ισχύει στο Σύνταγμα για τη διεκδίκηση τρίτης συνεχόμενης θητείας τον απέτρεψε από το να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, πριν από δύο χρόνια, όταν «παρέδωσε τη σκυτάλη» στον επίλεκτο διάδοχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Θεωρείται πάντως ότι ως πρωθυπουργός παραμένει ο κυρίαρχος ηγέτης της χώρας. Παραχώρησε τη συνέντευξη στη διάρκεια ταξιδιού που έκανε οδηγώντας ένα κίτρινο Λάντα Καλίνα κατά μήκος νέου αυτοκινητόδρομου στη ρωσική Απω Ανατολή.