από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Σκάνδαλο με τα παιδιά της χορωδίας

Ο αδελφός του Πάπα, ο Γκέοργκ Ράτζινγκερ, παραδέχθηκε ξυλοδαρμούς σε καθολικό σχολείο
Σκάνδαλο με τα παιδιά της χορωδίας
Ο Γκέοργκ Ράτζινγκερ, αδελφός του Πάπα, παραδέχτηκε ότι είχε χτυπήσει παιδιά της χορωδίας του (ΕΡΑ/ ΡΕΤΕR ΚΝΕFFΕL)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Αν και το είχε κρίμα στη συνείδησή του, ο αδελφός του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ΄ χτυπούσε τα παιδιά της χορωδίας του, αφού αυτό επέβαλλαν οι συνθήκες της εποχής. Με αυτή τηνκατ΄ άλλους ειλικρινή, κατ΄ άλλους κυνική- ομολογία ο αιδεσιμότατος Γκέοργκ Ράτζινγκερ παραδέχτηκε ότι τα παιδιά της χορωδίας του καθολικού σχολείου του Ρέγκενσμπουργκ στη Βαυαρία έτρωγαν ξύλο από τους καθηγητές τους στο πλαίσιο του σωφρονισμού τους και με βάση τη γερμανική νομοθεσία που ως το 1980 επέτρεπε τη σωματική τιμωρία.

Τα παιδιά αυτής της χορωδίας, που θεωρείται η καλύτερη στη Γερμανία, δεν είναι τα μόνα που είχαν υποστεί τέτοιου είδους σωματική τιμωρία. Τις τελευταίες εβδομάδες η γερμανική κοινή γνώμη παρακολουθεί από τα μέσα ενημέρωσης τις καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 100 αγοριών σε σχολεία ιησουιτών σε όλη τη Γερμανία κατά το παρελθόν. Εγιναν επίσης καταγγελίες για την κακομεταχείριση μαθητών σε τουλάχιστον τρία καθολικά σχολεία στη Βαυαρία, συμπεριλαμβανομένου του καθολικού σχολείου του Ρέγκενσμπουργκ. Ο Γκέοργκ Ράτζινγκερ διετέλεσε διευθυντής της χορωδίας του σχολείου αυτού από το 1964 ως το 1994 και δίδαξε Θεολογία στο τοπικό πανεπιστήμιο από το 1969 ως το 1977.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ρassauer Νeue Ρresse» ο 86χρονος αδελφός του Ποντίφικα ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής του σχολείου είχαν χαστουκίσει παιδιά που είχαν υποπέσει σε κάποιο σχολικό παράπτωμα, αλλά ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι σοβαρότερο. Το «σοβαρότερο» στην καλύτερη περίπτωση ήταν ένα πιο βίαιο χτύπημα, ενώ στη χειρότερη κάποιας μορφής σεξουαλική βία σε ανήλικα παιδιά.

Η Επισκοπή του Ρέγκενσμπουργκ παραδέχτηκε όμως ότι ένας από τους κληρικούς της είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο μικρά αγόρια το 1958 και γι΄ αυτόν τον λόγο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Ενας άλλος κληρικός έμεινε στη φυλακή 11 μήνες για παρόμοιο λόγο το 1971.

Η Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη για όλα αυτά τα περιστατικά και αύριο ο αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Τσόλιτς μεταβαίνει στο Βατικανό για να συζητήσει το σκάνδαλο με τους ανωτέρους του.

Οι καταγγελίες για κακομεταχείριση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Γερμανία έρχονται να προστεθούν σε ανάλογες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ολλανδία, στην Αυστρία και στην Ιρλανδία. Ο εκπρόσωπος του Πάπα δήλωσε ότι τέτοια «λάθη από όργανα του κλήρου είναι αξιοκατάκριτα». Δεν απάντησε όμως στο κατά πόσον ο ίδιος ο Πάπας, ο οποίος ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου από το 1971 ως το 1982, είχε γνώση αυτών των περιστατικών.Κόσμος περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
-