Τουλάχιστον 12.775 ερωμένες είχε ο Γουόρεν Μπίτι σύμφωνα με τη νέα βιογραφία του. Στο βιβλίο με τίτλο «Σταρ:Πώς ο Γουόρεν Μπίτι αποπλάνησε την Αμερική» ο συγγραφέας Ρον Μπίσκιντ αναφέρει ότι οδηγήθηκε εύκολα, με απλή καταμέτρηση, σε αυτό τον αριθμό-ρεκόρ.

Ανάμεσα στις κατακτήσεις του 72χρονου σταρ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ από το 1992, περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών πολλών άλλων διάσημες συμπρωταγωνίστριες όπως η Τζέιν Φόντα, η Μαντόνα, η Νταϊάν Κίτον και η Τζούλι Κρίστι.

Βεβαίως ο Μπίτι δεν ήταν πάντα επιλεκτικός. Ο συγγραφέας επικαλείται μια κομπάρσο στην ταινία «Υπόθεση Πάραλλαξ» του 1974, η οποία παρατηρούσε δεκάδες γυναίκες να παρελαύνουν από το καμαρίνι του. «Κάποια από τα κορίτσια δεν ήταν καν ελκυστικά. Κάποιες ήταν παχουλές, άλλες είχαν μουστάκι, σπιράκια, ελιές ή άλλες ατέλειες» είπε.

Θορυβημένος ο Μπίτι, ο οποίος μετά τον γάμο του με την Μπένινγκ απέκτησε μαζί της τέσσερα παιδιά και δηλώνει πλέον πιστός σύζυγος, έσπευσε να το διαψεύσει.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχω κοιμηθεί με τόσες γυναίκες» δήλωσε ξερά. Και η αλήθεια είναι ότι, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Μπίσκιντ, το εντυπωσιακό νούμερο προέκυψε έπειτα από απλούς αριθμητικούς υπολογισμούς: αναφέρει ότι βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τον ίδιο τον βετεράνο εραστή, αλλά και με πολλές πρώην ερωμένες και άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

Ετσι ο συγγραφέας υπολόγισε ότι από τα 19 του χρόνια, όταν ο Μπίτι είχε την πρώτη ερωτική επαφή, έως το 1991, όταν γνώρισε την Μπένινγκ και συνθηκολόγησε με τη μονογαμία, δηλαδή επί 35 χρόνια, κοιμόταν κατά μέσο όρο με τουλάχιστον μία γυναίκα κάθε ημέρα- «χωρίς να υπολογίζονται “τα γρήγορα” κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ξαφνικές επισκέψεις σε σπίτια, τα ευκαιριακά “τυχερά” και τα “κλεμμένα φιλιά”» όπως γράφει χαρακτηριστικά. «Το σεξ ήταν κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας του, σαν το πλύσιμο των δοντιών» σημειώνει κάπου στο βιβλίο.

Το βιβλίο είναι τόσο «πιπεράτο» ώστε ο Μπίτι, ο οποίος αρχικά συνεργάστηκε με τον συγγραφέα, έσπευσε να το αποκηρύξει μέσω δικηγόρου ως «ανακριβές» και «βαρετό».

Απέφυγε όμως να μηνύσει τον Μπίσκιντ, ο οποίος δεν είναι τυχαίος βιογράφος: το βιβλίο του «Εasy Riders, Raging Βulls», όπου περιγράφει πώς μια ομάδα νεαρών σκηνοθετών (ο Κόπολα , ο Σκορσέζε, ο Μπογκντάνοβιτς κ.α.) οι οποίοι έκαναν καθημερινώς χρήση ναρκωτικών και λάτρευαν την κοινοβιακή, «χίπικη» ζωή και το ελεύθερο σεξ μεταμόρφωσαν για πάντα το Χόλιγουντ, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και οδήγησε στη δημιουργία του ομώνυμου, εξαιρετικού ντοκυμαντέρ, που ρίχνει φως στα παρασκήνια – και στα κρεβάτια- της κινηματογραφικής βιομηχανίας των αρχών της δεκαετίας του ΄70.

Ετσι, και παρά τις ενστάσεις του ηθοποιού, το «βαρετό» νέο βιβλίο έχει ήδη γίνει ανάρπαστο καθώς το άπιαστο ρεκόρ του Μπίτι, αληθινό ή πλασματικό, πυροδότησε όργιο φημολογιών.

Πόσω μάλλον που η νέα βιογραφία περιλαμβάνει πλήθος «γαργαλιστικών» λεπτομερειών – όπως, ας πούμε, η αποκάλυψη της Τζόαν Κόλινς ότι τον παράτησε επειδή δεν άντεχε την αχαλίνωτη όρεξή του για σεξ: «Δεν νομίζω ότι θα αντέξω για πολύ ακόμη. Δεν σταματάει ποτέ- πρέπει να είναι όλες αυτές οι βιταμίνες που παίρνει. Σε μερικά χρόνια θα με έχει “λιώσει ”» φέρεται να είπε η γνωστή «κακιά» του σίριαλ «Δυναστεία».

O ταν κάποιος τη ρώτησε άλλη φορά, αν είναι αλήθεια ότι εκείνη και ο Μπίτι έκαναν έρωτα επτά φορές την ημέρα, εκείνη απάντησε σκωπτικά: «Ισως εκείνος να έκανε, εγώ απλώς ήμουνα ξαπλωμένη εκεί πέρα».

Το βέβαιο είναι ότι, παρά την κριτική και συχνά ειρωνική διάθεση του συγγραφέα απέναντι στον Μπίτι, τον οποίο παρουσιάζει υπερφίαλο, σεξομανή και παθολογικό ψεύτη, το βιβλίο επιβεβαιώνει πλήρως τον μύθο του ως μεγάλου εραστή.

Καταγράφει τουλάχιστον 57 επώνυμες ερωμένες του, μεταξύ των οποίων οι Τζάκι ΚένεντιΩνάση , πριγκίπισσα Μαργαρίτα , Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μαρία Κάλλας, Σερ, Μπριζίτ Μπαρντό, Κάντις Μπέργκεν, Μπάρμπρα Στράισαντ, Τζέιν Φόντα, Λέσλι Καρόν, Μπριτ Εκλαντ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Γκόλντι Χόουν, Μάργκο Χεμινγκγουέι, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ελ Μακφέρσον και Ντάριλ Χάνα .