Εκδιδόταν επί χρήμασι στη Βρετανία για να καλύψει τα έξοδα της διδακτορικής διατριβής της, με ταρίφα 300 στερλίνες την ώρα, αλλά πέρα από την επιστημονική της κατάρτιση αποδείχθηκε ότι διαθέτει και φλέβα συγγραφική. Εγινε διάσημη ως «Ωραία της Ημέρας» με ιστολόγιο (μπλογκ) το οποίο βραβεύθηκε το 2003 ως ένα από τα καλύτερα του Διαδικτύου και έγινε σίριαλ στο κανάλι ΙΤV της βρετανικής τηλεόρασης με την ηθοποιό Μπίλι Πάιπερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο («Το κρυφό ημερολόγιο ενός κολ γκερλ»). Τόσο ζωντανές ήταν οι περιγραφές των βιοποριστικών ενασχολήσεών της που ο ατζέντης της ετοιμάζεται να τις εκδώσει σε βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2012 ως απομνημονεύματα μιας ιεροδούλου συγγραφέως αλλά και επιστήμονος αφοσιωμένης ολόψυχα στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Τώρα αναγκάζεται να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Και αυτό διότι ένας εραστής της άρχισε να μιλάει πολύ και να τη «φωτογραφίζει». Είναι η ιταλικής καταγωγής Αμερικανίδα, μόνιμος κάτοικος Βρετανίας Μπρουκ Μανιάντι, η οποία αυτοβούλως τράβηξε το πέπλο της ανωνυμίας όταν ένιωσε να την πλησιάζουν τα τσακάλια σκανδαλοθηρικής εφημερίδας. Προτού την παραλάβει το τμήμα ρεπορτάζ της «Daily Μail» έσπευσε μόνη της να δώσει βαρυσήμαντη συνέντευξη στην Ιντια Νάιτ των «Τimes» της Κυριακής του Λονδίνου, οι οποίοι κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η “Ωραία της Ημέρας” αποκαλύπτει το μεγαλύτερο μυστικό της:είναι επιστήμων ερευνήτρια».

Εύλογον: την «Ωραία της Ημέρας» γνώριζαν- ως καυστική πένα, χωρίς να ξέρουν όνομα- οι μυριάδες επισκέπτες του ερωτικού της μπλογκ (το επάγγελμα της πόρνης το έχει σταματήσει από τα τέλη του 2004, όταν εισέπραξε ένα σεβαστό ποσόν για το υπό έκδοση βιβλίο της), ενώ ως δρα Μανιάντι τη γνωρίζουν μόνο οι συνάδελφοί της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αγιος Μιχαήλ» του Μπρίστολ. Εκεί μετέχει σε έρευνες ως ειδική στην αναπτυξιακή νευροτοξικολογία και στην επιδημιολογία του καρκίνου. Αντικείμενό της είναι οι επιδράσεις και οι επιπτώσεις του τοξικού περιβάλλοντος στα έμβρυα. Οι συνάδελφοί της στο πανεπιστήμιο τη στηρίζουν. Ο Μπάρι Τέιλορ, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους που την αναζήτησαν: «Ο,τι κι αν συνέβη στο παρελθόνδεν έχει καμία επίπτωση στο έργο που προσφέρει σήμερα στο πανεπιστήμιο».

Χθες και ενώ είχε συμπληρωθεί εικοσιτετράωρο από το δημοσίευμα των «Τimes» η δρ Μανιάντι δεν εμφανίστηκε στον χώρο της εργασίας της. Η ίδια πρόσφατα έγραφε στο ιστολόγιό της ότι νιώθει χειρότερα γι΄ αυτά που έγραφε παρά γι΄ αυτά που (εισ)έπραττε ως πόρνη πολυτελείας. Ησαν πράγματι πολύ πιπεράτες και γλαφυρές οι περιγραφές των επαγγελματικών ερωτικών ενασχολήσεών της που χαρακτηρίζονταν από ειλικρίνεια και χιούμορ σε προσωπικό στυλ- αναγνώσματα που της εξασφάλιζαν πληθώρα «πλατωνικών» θαυμαστών τους οποίους «εξαργύρωσε» εισπράττοντας μια γενναία προκαταβολή (εξαψήφια, λένε οι φήμες) για την αναμενόμενη έκδοση των απομνημονευμάτων της. Και να σκεφθεί κανείς ότι ως την περασμένη εβδομάδα ο εκδότης της δεν γνώριζε καν το πραγματικό της όνομα. «Νιώθω πλέον πολύ καλύτερα. Δεν χρειάζεται πια ούτε ψέματα να λέωούτε έχω να κρύψω κάτι από τους ανθρώπους που με εκτιμούν και τους αγαπώ» γράφει στο ιστολόγιό της. Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, δεν θα μπορούσε να παραστεί ούτε στην παρουσίαση του βιβλίου της.

Η αποκάλυψη έφερε την κάθαρση. Τώρα πια το μέλλον της η δρ Μανιάντι δεν μπορεί να το διανοηθεί εκτός ιατρικής επιστήμης. Το ιστολόγιό της λογαριάζει να το κρατήσει λίγο καιρό ακόμη. «Θα ήθελα να έχει χάπι εντ» εξήγησε.

Και όσο για το παρελθόν η ειλικρίνειά της τσακίζει κόκαλα. «Δουλειά στην ειδικότητά μου δεν μπορούσα να βρω γιατί δεν είχα ακόμη τη διατριβή μου. Οταν έφτασα στο σημείο να μην έχω να πληρώσω το νοίκι μου, σκέφτηκα:Τι μπορώ να κάνω που δεν απαιτεί ειδικότηταούτε κάποια επένδυση,που αφήνει καλά λεφτά στο χέρι και αρκετό ελεύθερο χρόνο;».

Το ότι εστράφη στην πορνεία για να εξασφαλίσει τις σπουδές της δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Κακώς επικρατεί η αντίληψη ότι οι σύγχρονες ιέρειες της Αφροδίτης είναι όλες αμόρφωτες, τοξικομανείς και αποβράσματα. Οπως λέει η εν ενεργεία πόρνη Κάθριν Στίβενς, στέλεχος της Διεθνούς Ενωσης Επαγγελματιών του Σεξ, «κάποτε δούλευα κι εγώ σε οίκο ανοχής και πίστευα ότι ήμουν η μοναδική χωρίς… ντοκτορά!».

Είχε ταλέντο με τα ιστολόγια
ΛΟΝΔΙΝΟ Η Μπρουκ Μανιάντι γεννήθηκε το 1967 στη Φλόριδα των ΗΠΑ και είναι εγγονή ιταλοεβραίων μεταναστών. Μεγάλωσε στην πόλη Κλιαργουότερ (συμπτωματικά, έδρα του γνωστού οικονομικού σκανδάλου με το ζεύγος Κλίντον ), όπου σπούδασε σε καθολικό σχολείο. Συνέχισε με πανεπιστημιακές σπουδές και έκανε διδακτορική διατριβή στο Σέφιλντ της Βρετανίας, στην ειδικότητα οπτικοποίησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην ανάλυση και ταξινόμηση ανθρωπίνων οστικών υπολειμμάτων. Με άλλα λόγια, έναν συνδυασμό πληροφορικής, ιατροδικαστικής και επιδημιολογίας.

Το ταλέντο της στα ιστολόγια (blogs) είχε φανεί από νωρίς στη Φλόριδα, όταν δημιούργησε το πρώτο της, με αντικείμενο την αξιολόγηση εστιατορίων που σερβίρουν εδέσματα για φυτοφάγους. Το 2002 άνοιξε άλλο ιστολόγιο, με θέμα τις αυτοψίες, και αργότερα ένα τρίτο, όπου έγραφε ερωτικά διηγήματα, ενώ σπούδαζε στο Σέφιλντ.

Η μεγάλη επιτυχία της ήταν και παραμένει το ιστολόγιο η «Ωραία της Ημέρας». Εκδιδόταν ως πόρνη από τον Οκτώβριο του 2003. Πόσοι ήταν οι πελάτες της; «Από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες» αναφέρει η ίδια. «Δούλεψε» 14 μήνες (συνήθως ανά δίωρο με κάθε πελάτη) και από τις 600 στερλίνες της αμοιβής εκείνη κρατούσε τις 400 για τον κουμπαρά του ντοκτορά της. Από τις αρχές του 2009, και ενώ είχαν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από τη διακοπή του «αρχαιότερου επαγγέλματος», έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στην επιστήμη.

Ο εραστής που την πρόδωσε
ΛΟΝΔΙΝΟ. Το πραγματικό όνομα της δρος Μπρουκ Μανιάντι μαθεύτηκε χάρη στην αθυροστομία πρόσφατου εραστή της. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής «Ντέιλι Μέιλ» πρόκειται για αξιωματικό του στρατού ονόματι Οουεν, ο οποίος καυχιόταν στους άρρενες φίλους του ότι κοιμάται με την «Ωραία της ημέρας». «Ηξερε ποια ήμουν από την ώρα που αρχίσαμε να βγαίνουμε» γράφει η δρ Μανιάντι «αλλά πίστευα ότι μπορούσα να του έχω εμπιστοσύνη». Ενας από τους ήρωες των ιστοριών της είναι και «Το αγόρι», τα χαρίσματα του οποίου περιγράφει τόσο γλαφυρά στο ιστολόγιό της. Ο μοιραίος εραστής είχε την πεποίθηση ότι «Το αγόρι» ήταν ο ίδιος: «Τής έλεγα ότι δεν με πείραζε που έβγαινε με άλλους άνδρες, αλλά την ικέτευα να μην κοιμάται μαζί τους. Εκείνη μού χαμογελούσε, με χτυπούσε απαλά στον ώμο, με φιλούσε και μού έλεγε:“μα και βέβαια, γλυκέ μου”. Την πίστευα και μετά δεν έκανα καμία κουβέντα για τη δουλειά της, επειδή δεν ήθελα να ξέρω. Ηθελα να πιστεύω ότι είναι κάτι σαν σύγχρονη γκέισα, για άντρες οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να παρουσιάσουν στον κόσμο εντυπωσιακή συνοδό. Και καλά, έκανε ό,τι έκανε. Ηταν ανάγκη να τα γράφει όλα και με λεπτομέρειες στο ιστολόγιό της;». Ηδη έχουν χωρίσει, αλλά εκείνος δηλώνει αμετανόητος: «Την έχω συχωρέσει. Θέλωνα ξαναγυρίσει κοντά μου».