ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Το 1993 ο Μάικλ Τζάκσον είχε αποκαλύψει στην Οπρα Γουίνφρεϊ ότι υποφέρει από κάποια διαταραχή του δέρματος. Σήμερα ο γιατρός του, ο διάσημος δερματολόγος του Χόλιγουντ Αρνολντ Κλάιν που τον κουράριζε από το 1984, διαβεβαιώνει ότι το είδωλο της μουσικής σκηνής έπασχε πράγματι από λευκοδερμία.

«Εγώ τον έκανα σταδιακά λευκό, ώστε να είναι ομοιογενές χρωματικά το δέρμα του, χωρίς κηλίδες» ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο «Αρνι», ο οποίος είναι και νονός του μεγαλύτερου γιου του Τζάκσον, Μάικλ Πρινς.

Οι λευκές κηλίδες, ως αποτέλεσμα του σταδιακού αποχρωματισμού, είναι πρόβλημα για όσους πάσχουν από λεύκη (περίπου το 1%-2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 40-50 εκατομμύρια άνθρωποι). Η αρρώστια δεν δημιουργεί κίνδυνο ζωής, αλλά τα ψυχολογικά προβλήματα είναι μεγάλα. Ετσι εξηγείται, λέει ο αμερικανός δερματολόγος, η ασυνήθιστη συμπεριφορά του Μάικλ Τζάκσον. «Ο άνθρωπος δεν επεδίωκε να αποκτήσει λευκό δέρμα από ματαιοδοξία, αλλά προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις λευκές κηλίδες επάνω στο μαύρο δέρμα του. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος αποκατάστασης των μελανοκυττάρων, μοναδική λύση (σε περίπτωση που η λεύκη έχει απλωθεί στο 50% του δέρματος) ήταν η ομοιογενοποίηση, δηλαδή ο πλήρης αποχρωματισμός, την εξέλιξη του οποίου εγώ απλώς επιτάχυνα χορηγώντας φάρμακα που καταστρέφουν τα μελανοκύτταρα» δήλωσε ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον.