Τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας εξέλεξε χθες το βράδυ το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. Πρωθυπουργός- για έκτη φορά- επανεξελέγη ο κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς, ενώ το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από 21 μέλη. Στην ομιλία του, που προηγήθηκε της ορκωμοσίας του, ο κ. Τζουκάνοβιτς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει την υλοποίηση των στόχων της ενσωμάτωσης στις ευρωατλαντικές δομές και της αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς είναι παρών στην πολιτική σκηνή του Μαυροβουνίου τα τελευταία 18 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει διατελέσει πέντε φορές πρωθυπουργός (αυτή είναι η έκτη) και έχει και μία θητεία στην προεδρία της χώρας.
Η νέα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, έχει τρεις αντιπροέδρους και 17 υπουργούς και μεγαλύτερη καινοτομία της είναι ότι ο αντιπρόεδρος του
Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών και τελευταίος πρόεδρος της ένωσης Σερβίας- Μαυροβουνίου, κ. Σβέτοζαρ Μάροβιτς, θα επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις.
Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα είναι οι κ.κ. Ίγκορ Λούκσιτς και Βούγιτσα Λάζοβιτς. Ο κ. Λούκσιτς θα αναλάβει, επίσης, το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και ο κ. Λάζοβιτς της Κοινωνίας της Πληροφορίας.