ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ηταν νεαρή ασκουμένη στον Λευκό Οίκο, που κράτησε κρυφή την ερωτική της σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ επί 40 χρόνια. Τώρα, η Μίμι Μπίρντσλεϊ Αλφορντ, η οποία ως έφηβη είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, αποφάσισε να πει την ιστορία της σε ένα βιβλίο.

Η σχέση τους έγινε για πρώτη φορά γνωστή το 2003, όταν ένας από τους βιογράφους του JFΚ αποκάλυψε το μυστικό σε βιβλίο που βασίστηκε σε μαρτυρίες μιας εκ των συνεργάτιδων του αμερικανού προέδρου.

Η κυρία Αλφορντ, η οποία δεν είχε αποκαλύψει τον κρυφό δεσμό της πουθενά, ούτε στην οικογένεια της, ομολόγησε τότε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Κένεντι από τον Ιούνιο του 1962 και για 18 μήνες. Τώρα αποφάσισε να παρουσιάσει τα γεγονότα από τη δική της σκοπιά προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να μην αφήσει άλλους «να μιλούν για λογαριασμό της».

Οσοι περιμένουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και «ζουμερές λεπτομέρειες» θα απογοητευθούν. Η ιστορία δεν θα περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το ειδύλλιό της με τον δολοφονηθέντα ηγέτη, αλλά θα έχει ευρύτερο ενδιαφέρον καθώς θα καλύπτει την περίοδο που προηγήθηκε και ακολούθησε τη σύντομη σχέση του παράνομου ζευγαριού τη δεκαετία του 1960.

Η βιογραφία του JFΚ που έγραψε ο Ρόμπερτ Ντάλεκ πριν από έξι χρόνια αποκάλυψε ήδη πολλά για την «ιδιαίτερη σχέση» που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με τις «χαριτωμένες και ελκυστικές νεαρές», οι οποίες στελέχωναν το γραφείο του.

Αν και υπήρχαν πάντοτε δύο-τρεις νεαρές που απολάμβαναν μια προνομιακή μεταχείριση από τον Κένεντι, η σχέση του με τη νεαρή Μίμι δεν είχε περάσει απαρατήρητη από το περιβάλλον του. Η νεαρή ασκουμένη κατάφερνε να επικοινωνεί τηλεφωνικώς απευθείας με τον πρόεδρο ακόμη και όταν εκείνος βρισκόταν στο εξωτερικό, κάτι που είχε προκαλέσει έκπληξη στους πολιτικούς συνεργάτες του. Είναι γνωστό ότι ο δημοφιλέστερος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τόσες ερωμένες, συμπεριλαμβανομένης και της Μέριλιν Μονρόε, ώστε μπορούσε, αν ήθελε, να γεμίσει ένα λεωφορείο. Ανάμεσα στις φίλες του φέρεται πως ήταν και η ιερόδουλη Τζούντιθ Κάμπελ , που λέγεται ότι είχε στρατολογηθεί από αφεντικά της Μαφίας.