Οι αμερικανοι αξιωματούχοι παρακολουθούν από κοντά τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άμεσος λόγος πρόκλησης συναγερμού.

«Είναι προφανώς μια αιτία ανησυχίας και απαιτεί αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης. Αλλά δεν είναι αιτία συναγερμού», δήλωσε ο Ομπάμα σε σύνοδο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν κατάσταση υγειονομικής εκτάκτου ανάγκης χθες, Κυριακή, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων στη χώρα, την ώρα που η νόσος αυτή έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων στο γειτονικό Μεξικό. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν νεκροί.

Παράλληλα αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει να εκδώσει αργότερα σήμερα ταξιδιωτική οδηγία για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων στο Μεξικό, λόγω της επιδημίας της γρίπης των χοίρων στη χώρα αυτή.

«Θα υπάρξει ταξιδιωτική οδηγία που θα καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στο Μεξικό λόγω της γρίπης των χοίρων», δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.