Τρίτη νύχτα στο κρύο, η θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου, πέρασαν οι κάτοικοι της πόλης Λ’Ακουιλα που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 278 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 273 νεκρούς. Είκοσι ως τριάντα άνθρωποι είναι ακόμα αγνοούμενοι και ο αριθμός των τραυματιών έφτασε του 1.170, από τους οποίους οι 179 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη διάρκεια της νύχτας, τα συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν πως ανέσυραν δύο πτώματα από κτίριο φοιτητικής εστίας, που κατάρρευσε ολοσχερώς.

Επίσης τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να καταγράφεται στους 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στις 02:52. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρώμη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Συνολικά 17.772 άνθρωποι πέρασαν μια ακόμα νύχτα σε 2.962 σκηνές και σε εκατοντάδες αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης της πόλης.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια είναι ελάχιστες, τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό, με τους μετασεισμούς να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των συνεργείων και να κάνουν ακόμα πιο ασταθή και επικίνδυνα τα ερείπια των κτιρίων.

Τα δύο πρώτα θύματα του σεισμού κηδεύτηκαν χθες Τετάρτη και όπως δήλωσαν επίσημες πηγές, ομαδική κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη αύριο Παρασκευή, που θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους. Τη νεκρώσιμη ακολουθία θα τελέσει το νούμερο δύο του Βατικανού καρδινάλιος Ταρκίζιο Μπερτόνε.

Ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται σήμερα το πρωί στην Λ’Ακουιλα για να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής.