Στο νοσοκομείο της Πεσκάρα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου η αδελφή του φοιτητή Βασίλη Κουφολιά, Διονυσία, η οποία είχε τραυματιστεί από την πτώση του κτιρίου, και ο φοιτητής Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στη Λ’ Ακουϊλα νοσηλεύεται με σπασμένο χέρι η ελληνίδα φοιτήτρια Ιωάννα Γιάγου και με ελαφρά κατάγματα και εκτός κινδύνου οι Βάιος Κοκώνης και Χαραλαμπία Πεταλιά.

Αίσιο τέλος είχε και η δραματική περιπέτεια δύο φοιτητριών από την Κύπρο που καταπλακώθηκαν από τα ερείπια του σπιτιού όπου διέμεναν. Η Νιόβη Μιχαήλ, η οποία εγκλωβίστηκε μαζί με συμφοιτήτριά της, είχε την ψυχραιμία να καλέσει τον πατέρα της στη Λευκωσία με το κινητό της τηλέφωνο. Εκείνος τη συμβούλευσε να καταφύγει κάτω από ένα στερεό σημείο και στη συνέχεια τηλεφώνησε στις κυπριακές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους κινητοποίησαν την Ιντερπόλ. Υστερα από δύο ώρες αγωνίες τα δύο κορίτσια ανασύρθηκαν μέσα από μία τρύπα.

Εν τω μεταξύ έφθασαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα οι πρώτοι έλληνες φοιτητές της περιοχής, ενώ τα μεσάνυχτα αναμένονταν άλλα 138 άτομα. Τον συντονισμό της μεταφοράς των Ελλήνων της Λ΄Ακουιλα έχουν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές της Ρώμης (πληροφορίες στο τηλέφωνο 00390 6808 2030). Επίσης το κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας παρέχει και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους τα έχουν χάσει στις καταστροφές. Τα ίδια ισχύουν και για τους κύπριους φοιτητές.

Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι μαθητές των ελληνικών σχολείων που πραγματοποιούν εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ιταλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Επίσης για τις πληγείσες περιοχές του Αμπρούτσο αναχώρησε χθες τριμελής ομάδα εθελοντών διασωστών, ενώ το «πράσινο» φως περιμένει από την ιταλική κυβέρνηση ένα ελληνικό C130 για να μεταφέρει μονάδα της ΕΜΑΚ.